Servaas van der Laan

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Servaas van der Laan is financieel journalist en sinds 1 oktober 2019 hoofdredacteur van Vastgoedmarkt. Eerder schreef hij over onder meer technologie en de huizenmarkt voor Elsevier Weekblad.

Biografie

Servaas werd geboren onder de rook van Rotterdam. Daar rondde hij in 2003 het Gymnasium af aan de RSG Hoefsmid. Als (I)talofiel ging hij Italiaans (BA) studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Die studie voerde hem naar Verona waar hij in 2008 aan de Università degli studi di Verona studeerde. Terug in Nederland volgde Servaas zijn andere passie: hij ging Journalistiek (MA) studeren aan de RUG. Als onderdeel van die studie liep Servaas stage bij nrc.next. Omdat de twijfel toesloeg over een loopbaan als journalist of diplomaat, proefde hij vervolgens aan het diplomatenvak op de politieke afdeling van de Nederlandse ambassade in Rome.

Na een flirt met de diplomatie op de ambassade in Rome begon Servaas zijn journalistieke carrière in 2012 bij Elsevier. Hier schreef hij als online nieuwsredacteur spraakmakende verhalen over identiteitsfraude, islamitisch terrorisme, de vliegramp met vlucht MH17 en de migratiecrisis. In 2015 trok hij als verslaggever door Oost- en Zuid-Europa waar hij verslag deed van de migratiestromen.

Na een stormachtig bestaan als nieuwsredacteur koos hij in 2016 voor meer diepgang als redacteur economie voor Elsevier Weekblad. Voor dat blad schreef Servaas tientallen coververhalen over de impact van technologische veranderingen op de samenleving en over de huizen- en vastgoedmarkt. Het was met die laatste portefeuille waarmee hij zich in de kijker schreef bij Vastgoedmarkt, waar hij per 1 oktober 2019 aantrad als hoofdredacteur.

Boek

‘Ik ben soms een wolf in schaapskleren’ – portret Barbara van Beukering in ‘De hoofdredacteur. Over ondernemend leiderschap in de journalistiek’
‘Leidinggeven zit in mijn karakter, ik ben geen volgend iemand’ – Portret Annemieke Besseling in ‘De hoofdredacteur. Over ondernemend leiderschap in de journalistiek’