Provada gaat vooralsnog door in juni

Provada gaat vooralsnog door in juni
Er komt definitief geen Provada in 2020

Er is nog geen noodzaak om vastgoedbeurs Provada te verplaatsen naar een andere datum. Voorlopig blijft het evenement gewoon gepland staan van 16 tot en met 18 juni.

Dat heeft de organisatie van de Provada maandag laten weten aan de standhouders.

Geen noodzaak

'De afgelopen dagen zijn vrijwel alle beurzen en evenementen van maart en april, verplaatst of afgelast vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Sinds donderdag zien we dat ook de kleinere bijeenkomsten worden afgelast. Ook bij Provada hebben we alle noodzakelijke voorzorgmaatregelen genomen en zien we af van fysieke bijeenkomsten,' aldus de organisatie.

Maar dat betekent voorlopig niet dat ook de Provada zal worden verplaatst. 'Tot op heden is er geen noodzaak om de beurs te verplaatsen. Tegelijkertijd houden we rekening met allerlei scenario’s. Zolang er geen beperkende maatregelen door de overheid worden opgelegd voor de maand juni – en dat is nog niet het geval - dan zullen wij zelf tijdig (uiterlijk eind april) een besluit nemen.

Begin november

De Provada is wel in gesprek met de RAI over een eventuele verplaatsing, mocht dat toch noodzakelijk zijn. In dat scenario zou voor een datum in het begin van november worden gekozen.

Eerder werd vastgoedbeurs Mipim in Cannes verplaatst van maart naar juni: twee weken voor de Provada. 'De vlag ging bij ons niet uit toen we dat hoorden,' zei Provada-directeur Peter Schreuter daar eerder over. Het is overigens ook onzeker of Mipim in juni doorgaat.

Servaas van der Laan

Servaas van der Laan

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Servaas van der Laan is financieel journalist en sinds 1 oktober 2019 hoofdredacteur van Vastgoedmarkt. Eerder schreef hij over onder meer technologie en de huizenmarkt voor Elsevier Weekblad.