nieuws

Wonam voegt 274 huurwoningen toe aan Amstel III

Projectontwikkeling

Projectontwikkelaar Wonam heeft samen met stadsdeelbestuurder Zuidoost Dirk de Jager van de gemeente Amsterdam het startsein geven voor de bouw door UBA Bouw van twee woontorens in transformatiegebied Amstel III.

Wonam voegt 274 huurwoningen toe aan Amstel III
v.l.n.r.: Dirk de Jager, bestuurder stadsdeel Zuidoost Amsterdam, Jurgen de Reus (UBA Bouw) en Carolyn van Duijvendijk (Wonam) geven het officiële startsein voor de bouw van KARSP: twee moderne woontorens met in totaal 274 twee- en driekamerappartementen in Bullewijk, Amsterdam Zuidoost

Onder de naam Karsp worden er in de twee woontorens – ontworpen door OZ – totaal 274 twee- en drie kamerappartementen gerealiseerd, grotendeels in het middensegment van de huurwoningmarkt. De huurprijzen zijn van 750 euro per maand voor de appartementen die in omvang variëren van 55 m2 tot 80 m2 en worden voorzien van moderne badkamers en volledig ingerichte keukens.

Duurzaam ontwikkeld

De woningen worden duurzaam ontwikkeld met diverse energiebesparende technieken, zonnecellen en een natuurdak waardoor de woningen kunnen worden opgeleverd met een energielabel A+++. Het project wordt voorzien van een afgesloten parkeergarage en een fietsenstalling onder de woningen uitsluitend voor de bewoners. Het project ligt op vijf minuten fietsafstand van winkelcentrum Amsterdamse Poort en op loopafstand van treinstation Bijlmer ArenA.

Woon-werkgebied

Karsp is het eerste project van transformatieproject Bullewijk binnen Amstel III in Amsterdam Zuidoost. Het kantoorgebied Amstel III, onderdeel van de wijk Bullewijk in Amsterdam Zuidoost, moet de komende jaren veranderen in een woon-werkgebied. De gemeente  heeft het monofunctionele gebied tussen de Johan Cruijff Arena en Ikea aangewezen voor transformatie.

Vijf projectontwikkelaars

In het gebied rondom metrostation Bullewijk aan de kant van Amstel III zijn vijf projectontwikkelaars, waaronder Wonam, samen met de gemeente actief om de transformatie uit te voeren. Verschillende kantoorgebouwen zijn gekocht door de ontwikkelaars en maken plaats voor nieuwe woontorens of worden getransformeerd naar woon- en werkplekken.

Reageer op dit artikel