nieuws

Camelot laat 285 studentenwoningen bouwen in Delft

Projectontwikkeling

Camelot laat 285 studentenwoningen bouwen in Delft
Camelot campus Pauwmolen Delft

Op steenworp afstand van TU Delft realiseert Camelot nieuwbouwproject Towercampus Pauwmolen. Een woontoren met 285 gemeubileerde studio’s voor jongeren en studenten. Een welkome aanvulling voor de gemeente Delft waar een gebrek is aan betaalbare woonruimte voor deze doelgroep.

NBU uit Etten Leur is geselecteerd als uitvoerende partij. In het verleden hebben partijen ook al samengewerkt aan de transformatie van Campus 015 in Delft, het voormalig TNO gebouw.

15.000 m2 vloeroppervlak voor 285 gemeubileerde studio’s

Het nieuwbouwproject Pauwmolen heeft een bruto vloeroppervlakte van bijna 15.000 m2. In de woontoren komen 143 zelfstandige studio’s voor studenten. In de voorbouw, die vijf woonlagen hoog is, komen 142 appartementen voor jongeren. Deze zijn geschikt voor 1 à 2-persoonhuishoudens. Het parkeren wordt grotendeels voorzien in een ondergrondse parkeergarage. Verder komen er een wasserette en een beheerkantoor voor de complexbeheerder. De binnentuin en het omliggende perceel zullen verder landschappelijk worden ingericht

Bijdrage aan realisatie betaalbare huisvesting

Camelot Real Estate heeft het project van Timpaan in 2018 overgenomen en verder opgepakt. Na realisatie zal Camelot de woningen in belegging nemen en exploiteren. Joost van Gestel, CEO van Camelot zegt verheugd te zijn dit project te kunnen toevoegen aan haar woningportefeuille. ‘Deze 285 sociale huurwoningen voor jongeren en studenten passen goed bij onze doelstelling om betaalbare micro-livings in de grotere steden te ontwikkelen. Wij merken dat hier enorme behoefte aan is. De oplevering en verhuur staat gepland voor vierde kwartaal 2021’.

Reageer op dit artikel