Investeerder koopt 159 appartementen van MWPO

Investeerder koopt 159 appartementen van MWPO
Appartementen Paddepoel Groningen

Curlew Netherlands heeft namens een institutionele belegger het woningproject 'Pleione' van initiatiefnemer MWPO gekocht. Het nieuwbouwproject bestaat uit 159 appartementen en 56 parkeerplaatsen in een parkeergarage.

De nieuwbouwappartementen zijn centraal gelegen nabij het winkelcentrum in de wijk Paddepoel-Zuid. De ligging tussen de Zernike campus en het centrum maakt dat de wijk is in trek is bij de jongere doelgroepen. De woontoren van 22 verdiepingen beschikt over 131 tweekamerappartementen van 50 m2 en 28 driekamerappartementen van 75 m2. De tweekamerappartementen zullen worden verhuurd onder de liberalisatiegrens. Het gebouw is voorzien van een interne fietsenstalling. Op de parkeerplaatsen wordt autodelen gefaciliteerd. Op verzoek van Curlew zijn gezamenlijke faciliteiten zoals een lobby en een wasruimte opgenomen in het ontwerp. Curlew Netherlands heeft een investeringsbudget namens een Nederlandse verzekeringsmaatschappij 150 miljoen euro  in studenten- en starterswoningen.

AAS Architecten uit Groningen tekende voor het ontwerp. De turn-key realisatie komt in handen van Plegt-Vos Noord. Oplevering wordt verwacht in het eerste half jaar van 2021. Het Residential Capital Markets team van CBRE trad bij deze transactie op als adviseur namens MWPO. Loyens & Loeff acteerde als juridisch adviseur namens de koper.

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.