nieuws

Curlew belegt 150 miljoen in studentenwoningen

Beleggingen

Curlew belegt 150 miljoen in studentenwoningen

Curlew Netherlands gaat namens een Nederlandse verzekeringsmaatschappij 150 miljoen euro investeren in studenten- en starterswoningen.

Voor het mandaat wordt de beleggingsstrategie core-plus gehanteerd met een geografische focus op de twaalf universiteitssteden en de steden met de zes grootste HBO-instellingen. Alle complexen worden rechtstreeks verhuurd onder een herkenbare merknaam. Er is een startportefeuille en het doel is om deze uit te breiden naar ongeveer zes complexen. De acquisitiefocus ligt op nieuwbouw en transformaties, waarbij aankopen plaats kunnen vinden door middel van forward funding.

Curlew Netherlands is onderdeel van Curlew Alternative Asset Management, een boetiekinvestmentmanager gespecialiseerd in acquisitie en management van vastgoed in nichemarkten. Hierbij ligt de focus op kwalitatief hoogwaardige woningen voor studenten en starters. Na de lancering van twee beleggingsfondsen in het Verenigd Koninkrijk, breidt Curlew zijn strategie nu via Nederland uit naar continentaal Europa.

Marjon Copier, directeur Curlew Netherlands. ‘Dit mandaat toont de sterke behoefte van institutionele beleggers om te investeren in deze niche binnen de vastgoedsector. Met onze ervaring in dit segment, beogen we de komende jaren in Nederland hoogwaardige en duurzame woonomgevingen te creëren en managen voor de young urbans.’

Reageer op dit artikel