Reactie van Hembrug Zaandam op uitspraak RvS

Reactie van Hembrug Zaandam op uitspraak RvS
Hembrugterrein Zaandam

Het bestemmingsplan van het defensieterrein Hembrug is vernietigd door door de Raad van State. Maar de ontwikkelaars gaan door, melden ze in een reactie.

De reactie: 'Hembrug Zaandam heeft op dinsdag 30 april  kennis genomen van de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan Hembrug. Het bestemmingsplan is spijtig genoeg vernietigd door de Afdeling Bestuursrechtspraak. Dit was tegen onze verwachting in. We blijven volledig gecommitteerd om samen met de gemeente Zaanstad, de mensen op en rond Hembrug en onze partners het Hembrugterrein te transformeren in een gemengd woon-, werk en verblijfsgebied. De uitspraak van de RvS biedt ook deze opening en wij zullen dit nu bestuderen. De maatschappelijke opgave voor woningbouw is groot en urgent. Het Hembrugterrein is uniek en vraagt om een duurzame invulling voor de toekomst. Onze ambitie blijft onverminderd om de unieke eigenschappen van het Hembrugterrein beschikbaar te stellen aan mensen uit de metropoolregio Amsterdam.'

Francine Bardoel

Francine Bardoel

Eindredacteur Vastgoedmarkt/de Architect

Francine werkte van december 2018 tot en met december 2019 voor Vastgoedmarkt en de Architect als eindredacteur.

Bio:

-2011-2019 Hoofdredacteur Universiteit van Tilburg, Univers

-2005-2011 Hoofdredacteur website, krantenpagina en magazines bij de provincie Utrecht

-Voor 2005 Regisseur en programmamaker bij diverse omroepen

Mustread voor vastgoed:

Italo Calvino, De onzichtbare steden. In  dit boek brengt Marco Polo verslag uit van zijn reizen aan zijn gastheer, de machtige Kublai Kan, Keizer der Tataren. Langzaamaan beseft de keizer echter dat hem fictieve plaatsen worden beschreven, die alle verwijzen naar Marco Polo's eigen stad. Dit boek laat prachtig zien dat je de gebouwen uit je jeugd altijd het mooist blijft vinden.