nieuws

Reykjavik & Campus 030 geopend in Leidsche Rijn

Projectontwikkeling

Utrecht is 399 nieuwe appartementen, verdeeld over twee gebouwen, rijker aan de Stockholmstraat en Reykjavikstraat.

Reykjavik & Campus 030 geopend in Leidsche Rijn
Campus 030

De oplevering werd feestelijk gevierd met een ‘Black & Gold’ themafeest. Wethouder Klaas Verschuure van de Gemeente Utrecht verrichtte de officiële opening. Anderhalf jaar geleden werd de eerste paal virtueel geslagen, nu worden beide gebouwen bewoond.

Architect Paul Diederen (Diederendirrix) is verantwoordelijk voor Reykjavik. Een gebouw met 149 middenhuur appartementen waar Syntrus Achmea de nieuwe eigenaar van is. Architect Ton Liemburg (Het Ontwerp Team) sprak lovende woorden over ‘zijn’ gouden Campus 030 gebouw, wat nu in handen is van Camelot Europe en bestaat uit 250 gemeubileerde en gestoffeerde studenten- en jongerenwoningen.

Twee tot drie jaar geleden zagen veel mensen inderdaad nog niet zoveel in deze plek

Loze hoek

De twee gebouwen liggen vlak achter de Diamant. Voorheen was het een loze hoek, tussen de Oslostraat en de Reykjavikstraat. Richard Klomp, projectmanager Syntrus Achmea, was nauw betrokken bij project Reykjavik: ‘Dit is een strategische plek, met een prachtig nieuw winkelcentrum om de hoek, een treinstation pal naast de deur en diverse snelwegen op steenworp afstand. Er is bovendien enorm veel behoefte aan betaalbare huurwoningen en hier spelen wij als belegger graag op in.’

Sustay projectmanager Giel van Wijk blikt vol trots terug: ‘Twee tot drie jaar geleden zagen veel mensen inderdaad nog niet zoveel in deze plek, echter inmiddels is het een zeer gewilde locatie. Bij beide projecten is het ontwerp en de materiaalkeuze van grote klasse en de uitstraling daarmee een groot succes. Dit wilden we allemaal ook graag terug laten komen in het Black & Gold openingsfeest.

Studenten en werkende jongeren

Wethouder Verschuure, verantwoordelijk voor ruimtelijke ontwikkeling en Leidsche Rijn: ‘Ik ben blij met de oplevering van deze prachtige gebouwen. Reykjavik voorziet in middeldure huur en Campus 030 biedt woonruimte aan 250 studenten en werkende jongeren. Voor ons als gemeente belangrijke doelgroepen die we graag goed bedienen.’

Ook Allard Jaring van Camelot Europe is blij: ‘Campus 030 is een gebouw met allure en voorzien van hoogwaardige gemeubileerde studio’s en faciliteiten zoals een wasruimte, een prachtige patio en een afgesloten parkeergarage en fietsenstalling. Alle eenheden zijn verhuurd en we krijgen enthousiaste reacties van onze huurders. Daarnaast hebben wij ons Utrechtse kantoor nu ook gevestigd in één van de commerciële ruimtes in dit complex.’

Foto's

Reageer op dit artikel