nieuws

Bouwstart 250 woningen bij oude remise Rotterdam-Zuid

Projectontwikkeling

Stevast Baas & Groen en Dura Vermeer Bouw Zuid West zijn op 1 november met de bouw begonnen van 250 woningen in het project Het Remisehof op de Laan op Zuid in Rotterdam.

Bouwstart 250 woningen bij oude remise Rotterdam-Zuid
project Remisehof in Rotterdam-Zuid

Samen vormen zij het samenwerkingsverband VOF Remisehof. Deze bedrijven wonnen met Syntrus Achmea Real Estate & Finance in 2016 de tender voor de ontwikkeling tussen De kop van Zuid en de Afrikaanderwijk. Op deze plek wachtten vroeger trams en bussen op hun volgende rit en vond de overslag plaats van de scheepvaart naar de trein.

In nauwe samenwerking met Stadsontwikkeling Rotterdam, architectenbureau Powerhouse en landschapsarchitect Delva  wordt een onderscheidend en comfortabel nieuwbouwproject aan de Laan op Zuid gerealiseerd. In de directe omgeving van het Remisehof bevinden zich winkels, scholen, sportfaciliteiten en openbaar vervoer waarmee je in vijf minuten in het hartje van Rotterdam bent.

In fase 1, bestaande uit de bouwblokken De Remise en De Spoorweghaven, worden naast 137 middensegment huurwoningen voor Syntrus Achmea ook 36 koopwoningen in verschillende woontypen gebouwd. Inmiddels is de ontwikkeling van fase 2 gestart. Deze fase bestaat uit bouwblok Het Spuikanaal met 79 woningen en appartementen voor de vrije verkoop. De prijzen liggen tussen de 200.000 en bijna 600.000 euro. De woningen in de eerste fase zijn verkocht.

Ter gelegenheid van de bouwstart heeft VOF Remisehof een cheque overhandigd aan ZOA. ZOA is een non-profitorganisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. Mede met het geld dat is geschonken kan ZOA een school bouwen in Darfur.

Reageer op dit artikel