Somfy Nederland verhuist naar De President in Hoofddorp

Somfy Nederland verhuist naar De President in Hoofddorp
Hoofdkantoor Somfy op bedrijvenpark De President, Hoofddorp

Somfy Nederland is gestart met de bouw van zijn nieuwe hoofdkantoor op bedrijvenpark De President in Hoofddorp.

Het nieuwe onderkomen wordt volledig gasloos en duurzaam gerealiseerd op een kavel van 11.320 m2 en zal bestaan uit circa 2.000 m2 kantoor- en circa 4.000 m2 bedrijfsruimte. Het pand wordt ontwikkeld door Borghese Real Estate en is ontworpen door Mies Architectuur. Pleijsier Bouw Nijkerk verzorgt de bouw. De oplevering is gepland in mei 2019. Somfy Nederland is het eerste bedrijf dat zich vestigt op de tweede fase van bedrijvenpark De President.

Het Franse Somfy is is fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, gordijnen, tuinhekken, garagedeuren en verlichting. Vanuit de dochtervestiging te Hoofddorp werken dagelijks 70 medewerkers aan de marketing, verkoop en technische ondersteuning voor de Nederlandse markt. Vanuit het nieuwe magazijn zullen de Benelux, Groot-Brittannië en Scandinavië worden beleverd. Somfy Nederland is momenteel gevestigd op het naastgelegen bedrijventerrein Graan voor Visch-Zuid, maar kon daar niet uitbreiden.

Bedrijvenpark De President

De President in Hoofddorp biedt hoogwaardige vestigingsmogelijkheden voor lokale, regionale en internationaal georiënteerde bedrijven tot en met milieucategorie 4.1. Op fase 1 hebben zich sinds de start van de ontwikkeling in 2008 zo’n vijftig grotere en kleinere bedrijven gevestigd, waaronder Hikvision, A-point, Staples, Nelson, Scotch & Soda, Master Totaalinrichting, Schwalbe Nederland, Range King en Sky Group. Op fase 1 is nog een aantal kavels beschikbaar, waaronder een kavel met horecabestemming.

De President fase 2 is een ontwikkeling van de regionale gebiedsontwikkelaar SADC en heeft totaal netto 11 hectare beschikbaar. Het bedrijvenpark is goed per openbaar vervoer bereikbaar en zal worden voorzien van een glasvezelnetwerk. De President heeft een hoogwaardige, representatieve uitstraling en een actieve parkmanagementvereniging. Ook is er aandacht voor duurzaamheid, op de President fase 2 wordt bijvoorbeeld geen gasnet aangelegd.

Onlangs kocht de Belgische logistiekbelegger Montea een logistiek object op De President.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.