nieuws

AM/VanWonen winnen tender Waalsprong

Projectontwikkeling

De gemeente Nijmegen heeft in een Europese aanbesteding het plan van ontwikkelingscombinatie AM/VanWonen geselecteerd als beste invulling van het centrumgebied Hof van Holland in de Waalsprong.

AM/VanWonen winnen tender Waalsprong
Waalsprong Nijmegen

Het consortium wil in Hof van Holland 11.500 m2 aan commerciële ruimte (winkels, horeca, dienstverlening), 450 woningen en het bijbehorende parkeren realiseren. Voor de woningcorporaties Talis en Portaal worden gezamenlijk honderd woningen in het gebied gebouwd. Er komen verder grondgebonden (stads)woningen, koop- en huurappartementen. In totaal zijn zo’n 8.000 woningen gepland in Waalsprong.

Het plan van AM en VanWonen, getiteld Hart van de Waalsprong, kwam uiteindelijk als beste uit de bus en heeft de voorlopige gunning gekregen. De beoordelingscommissie is erg te spreken over de opzet van het plan, de architectuur en de inpassing in de omgeving. Ook de slimme parkeeroplossingen, de inrichting van de openbare ruimte en de duurzaamheid van het plan scoren hoog. VanWonen kocht eerder 47 grondposities van AM in Noordoost-Nederland.

Wethouder Noël Vergunst: ‘Hof van Holland wordt het functionele en sociale hart van de Waalsprong, waar winkels, maatschappelijke voorzieningen, wonen, werken en een mooie openbare ruimte worden gecombineerd. Het wordt een plek waar je niet alleen je boodschappen kunt doen, maar waar het ook prettig verblijven is en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Voor zover bekend wordt dit het eerste volledig energieneutrale winkelcentrum van Nederland.’

Het consortium verwacht begin 2020 te kunnen starten met de bouw. In 2021 zal de eerste fase van het winkelcentrum gereed zijn, in 2024 is naar verwachting het hele plan gereed. Het is de bedoeling dat er een tijdelijke supermarkt wordt gerealiseerd totdat de eerste fase van het winkelcentrum geopend is.

Er is sprake van een voorlopige gunning. De partij die is afgevallen heeft twintig dagen de tijd om bezwaar te maken tegen de beslissing. Daarna wordt de gunning definitief en kan de ontwikkelingscombinatie de grond kopen, de plannen verder uitwerken en de vergunningen gaan aanvragen. Brink Management/Advies begeleidt de gemeente bij de aanbestedingsprocedure, waarbij in samenspraak met de deelnemende consortia tot een optimale invulling van het plan is gekomen.

Reageer op dit artikel