nieuws

Minister verricht bouwstart CollectieCentrum Amersfoort

Projectontwikkeling

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft op 14 juni in Amersfoort de eerste bouwhandeling verricht voor het CollectieCentrum Nederland (CC NL) van ruim 30.000 m2.

Minister verricht bouwstart CollectieCentrum Amersfoort
eerste paal CollectieCentrum Nederland in Amersfoort Foto: Werry Crone

Hiermee gaf zij het officiële startsein voor de bouw van het grootste collectiecentrum van Nederland dat in 2020 zijn deuren opent. De nieuwbouw zal ruim 30.000 m² beslaan voor 675.000 objecten van het Rijksmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Museum Paleis Het Loo die niet permanent in de musea tentoongesteld worden.

Het gebouw met een vloeroppervlak van ongeveer zes voetbalvelden verrijst de komende jaren op bedrijventerrein Het Podium in Amersfoort Vathorst, pal langs de A28 en het NS station Vathorst. De bouw van het CC NL wordt uitgevoerd door G&S Bouw.

Het ontwerpteam bestaat uit het Delftse architectenbureau Cepezed en de adviesbureaus ABT, Valstar Simonis en Peutz. Het landschapsontwerp is van Ruijzenaars Landscapes. Het CC NL wordt een duurzaam gebouw, gewaardeerd met het hoogst haalbare ontwerpcertificaat Outstanding (5 sterren) binnen de Breeam NL-systematiek.

Reageer op dit artikel