nieuws

DHG ontwikkelt logistiek op Inalfa-terrein Venray

Projectontwikkeling

Ontwikkelaar van logistiek vastgoed DHG gaat op het oude terrein van de Venrayse fabrikant van autoschuifdaken Inalfa Roof Systems een distributiecentrum van 50.000 m2, schrijft De Limburger.

DHG ontwikkelt logistiek op Inalfa-terrein Venray
Maasheseweg 83, Venray

De ontwikkelaar moet nog een huurder vinden, maar ziet hier geen been in.

Toen Inalfa in 2016 intrek nam in zijn nieuwe onderkomen langs autosnelweg A73, kwam de oude huisvesting aan Maasheseweg 83 en Smakterweg 70 op bedrijventerrein Smakterheide in Venray vrij. Het terrein was in 2009 verworven door Ram­phastos Investments, een investeringsvehikel van Marcel Boekhoorn. Na het vertrek van huurder Inalfa verkocht Ramphastos het complex aan DHG.

Uit het Kadaster blijkt dat de levering nog moet plaatsvinden. Ook de vennootschap waarin het vastgoed is ondergebracht – Chalet XIII – staat nog ingeschreven op het adres van Ouwehands Dierenpark in Rhenen, eigendom van Boekhoorn.

Bij de keuze voor Venray – boven Venlo – speelde volgens DHG de krappe arbeidsmarkt voor logistiek personeel in Venlo mee. Voordat DHG aan de nieuwbouw begint, worden de oude bedrijfs­gebouwen van Inalfa gesloopt en de grond gesaneerd. In het najaar van 2018 begint de bouw.

Gazely bouwt dc op oude Xerox-terrein

In hetzelfde artikel in de krant meldt wethouder Jan Loonen (CDA, Economie) van Venray dat op een deel van het terrein van printerfabrikant Xerox de Britse logistieke vastgoedontwikkelaar Gazely binnen twee jaar een distributiecentrum gaat bouwen.

Daarnaast wordt bij industrieterrein Smakterheide in Venray een bedrijventerrein van 300.000 m2 ontwikkeld. DHG heeft belangstelling voor vestiging op dit terrein. DHG stelt in de krant dat de logistieke sector nog zeker vijf jaar blijft groeien.

Reageer op dit artikel