nieuws

Waaijer en ABB ontwikkelen Berkel Centrum West

Projectontwikkeling

Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep hebben met de gemeente Lansingerland een overeenkomst gesloten voor de uitbreiding van het winkelcentrum in Berken en Rodenrijs, ter hoogte van de Westersingel.

Waaijer en ABB ontwikkelen Berkel Centrum West
Centrum West Berkel en Rodenrijs

Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep hebben met de gemeente Lansingerland een overeenkomst gesloten voor de uitbreiding van het winkelcentrum in Berkel en Rodenrijs, ter hoogte van de Westersingel.

Het plan bestaat uit 5.600 m2 aan supermarkt, winkels en horeca én een parkeergarage voor 350 voertuigen. Ook maken 180 appartementen in diverse prijsklassen deel uit van het plan, waarvan een fors deel bestemd voor starters.

In 2017 heeft de ontwikkelcombinatie Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep een stedenbouwkundige visie (pdf) laten opstellen door RPHS+ uit Voorburg. Daarna werd gewerkt aan de bestemmingsplanprocedure en het centrumplan. Eind februari 2018 is het Voorlopig Ontwerp van de uitbreiding (pdf) gepresenteerd aan omwonenden en geïnteresseerden.

De gemeente wil het centrum van Berkel en Rodenrijs ontwikkelen tot hoofdwinkelcentrum van Lansingerland. De komende 10 jaar verwacht de gemeente met ongeveer 8.000 inwoners te groeien tot 68.000 inwoners. Na de herontwikkeling aan de oostzijde van het centrum (Kerksingel), wil de gemeente nu het centrumgebied versterken door ook aan de westzijde (Westersingel) een uitbreiding te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt naar verwachting in mei 2018 ter inzage. De eerste bouwactiviteiten kunnen dan in de tweede helft van 2019 van start.

Foto's

Reageer op dit artikel