Waaijer en ABB ontwikkelen Berkel Centrum West

Waaijer en ABB ontwikkelen Berkel Centrum West
Centrum West Berkel en Rodenrijs

Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep hebben met de gemeente Lansingerland een overeenkomst gesloten voor de uitbreiding van het winkelcentrum in Berken en Rodenrijs, ter hoogte van de Westersingel.

Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep hebben met de gemeente Lansingerland een overeenkomst gesloten voor de uitbreiding van het winkelcentrum in Berkel en Rodenrijs, ter hoogte van de Westersingel.

Het plan bestaat uit 5.600 m2 aan supermarkt, winkels en horeca én een parkeergarage voor 350 voertuigen. Ook maken 180 appartementen in diverse prijsklassen deel uit van het plan, waarvan een fors deel bestemd voor starters.

In 2017 heeft de ontwikkelcombinatie Waaijer Projectrealisatie en ABB Bouwgroep een stedenbouwkundige visie (pdf) laten opstellen door RPHS+ uit Voorburg. Daarna werd gewerkt aan de bestemmingsplanprocedure en het centrumplan. Eind februari 2018 is het Voorlopig Ontwerp van de uitbreiding (pdf) gepresenteerd aan omwonenden en geïnteresseerden.

De gemeente wil het centrum van Berkel en Rodenrijs ontwikkelen tot hoofdwinkelcentrum van Lansingerland. De komende 10 jaar verwacht de gemeente met ongeveer 8.000 inwoners te groeien tot 68.000 inwoners. Na de herontwikkeling aan de oostzijde van het centrum (Kerksingel), wil de gemeente nu het centrumgebied versterken door ook aan de westzijde (Westersingel) een uitbreiding te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt naar verwachting in mei 2018 ter inzage. De eerste bouwactiviteiten kunnen dan in de tweede helft van 2019 van start.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.