nieuws

Haarlem en Bemog tekenen voor Poort van Boerhaave

Projectontwikkeling

Burgemeester Jos Wienen en Bemog-directeur Stefan van Dijk ondertekenden 9 maart 2018 de overeenkomst voor de overdracht van de grond en de realisatie van woningplan ‘De Damiate’ aan de entree van de Boerhaavewijk in Haarlem.

Haarlem en Bemog tekenen voor Poort van Boerhaave
De Damiate, Haarlem

Het nieuwbouwplan De Damiate bestaat uit 132 huur- en koopwoningen, verdeeld over appartementen en grondgebonden woningen. Het plan omvat ook 16 zelfbouwwoningen (CPO). Alle woningen in het plan worden vrijwel energieneutraal en gasloos uitgevoerd.

De woningen vallen in de middeldure en dure sector. Tussen de woningen en gebouwen worden groene hofjes en binnentuinen aangelegd. Auto’s worden uit het straatbeeld geweerd door de aanleg van verdiepte parkeergarages. Daarbovenop worden de woningen gebouwd en kunnen privé-tuinen worden aangelegd. Het plan is deels omheind door een brede singel, met daaraan gelegen een koffietentje.

Naar verwachting gaan in het voorjaar van 2019 de eerste woningen in verkoop. Het ontwerpteam van De Damiate bestaat uit Bemog, Rijnboutt, Donkergroen, Urbannerdam, DWA, Alcedo, LimeSquare, Arcadis en Luc Bos.

Foto's

Reageer op dit artikel