Haarlem en Bemog tekenen voor Poort van Boerhaave

Haarlem en Bemog tekenen voor Poort van Boerhaave
De Damiate, Haarlem

Burgemeester Jos Wienen en Bemog-directeur Stefan van Dijk ondertekenden 9 maart 2018 de overeenkomst voor de overdracht van de grond en de realisatie van woningplan 'De Damiate' aan de entree van de Boerhaavewijk in Haarlem.

Het nieuwbouwplan De Damiate bestaat uit 132 huur- en koopwoningen, verdeeld over appartementen en grondgebonden woningen. Het plan omvat ook 16 zelfbouwwoningen (CPO). Alle woningen in het plan worden vrijwel energieneutraal en gasloos uitgevoerd.

De woningen vallen in de middeldure en dure sector. Tussen de woningen en gebouwen worden groene hofjes en binnentuinen aangelegd. Auto’s worden uit het straatbeeld geweerd door de aanleg van verdiepte parkeergarages. Daarbovenop worden de woningen gebouwd en kunnen privé-tuinen worden aangelegd. Het plan is deels omheind door een brede singel, met daaraan gelegen een koffietentje.

Naar verwachting gaan in het voorjaar van 2019 de eerste woningen in verkoop. Het ontwerpteam van De Damiate bestaat uit Bemog, Rijnboutt, Donkergroen, Urbannerdam, DWA, Alcedo, LimeSquare, Arcadis en Luc Bos.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.