nieuws

Jury voor Steden in Beweging (StiB) Award 2018 compleet

Projectontwikkeling

De vijf leden tellende vakjury van de Steden in Beweging (StiB) Award 2018 is compleet. Projecten die in aanmerking willen komen voor deze prijs kunnen nog tot uiterlijk 15 maart 2018 worden ingezonden.

Jury voor Steden in Beweging (StiB) Award 2018 compleet

De vijfkoppige vakjury wordt gevormd door bestuursvoorzitter Claudia Zuiderwijk van de Kamer van Koophandel, directeur Vastgoed Nicole Maarsen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, directeur Bart van der Vossen van architectenbureau Rijnboutt, emeritus hoogleraar gebiedsontwikkeling Friso de Zeeuw (TU Delft) en Vastgoedmarkt-hoofdredacteur Johannes van Bentum.

De award is een prijs voor het (bijna geheel) voltooide vastgoedproject dat door gebiedsversterking bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van de stad. Projecten kunnen eenvoudig worden aangemeld via een online formulier.

De jury zal maximaal vijf gekozen projecten bezoeken voor een rondleiding en een toelichting op het project. Aspecten waarop deze genomineerde projecten onder meer worden beoordeeld zijn:

  • is er rekening gehouden met de behoeften van (toekomstige) gebruikers?
  • is het omringende stedelijk gebied functioneel versterkt?
  • is de identiteit van de stad/wijk versterkt?
  • zet het project aan tot nieuwe bedrijvigheid en ondernemerschap?
  • is rekening gehouden met ‘het nieuwe winkelen/wonen/werken’?
  • is het project bijzonder, een voorbeeld voor sector, vernieuwend?

Inzenden kan tot 15 maart 2018, waarna in april 2018 de namen van de genomineerde projecten worden bekend gemaakt. Hiervan wordt uitgebreid verslag gedaan op de site en in het maandblad Vastgoedmarkt. Na een projectbezoek en beoordeling door de vakjury kunnen bezoekers van Provada 2018 hun favoriet aangeven in de stand van Vastgoedmarkt. Op basis van het oordeel van de jury (4/5e) en vakgenoten (1/5e) wordt op 7 juni 2018 om 13.00 uur in de stand van Syntrus Achmea Real Estate & Finance de winnaar bekend gemaakt.

Een overzicht van het gehele proces en alle stukken rondom de StiB Award 2017 is als pdf beschikbaar op Vastgoedmarkt.nl.

De prijs ging in 2017 naar het transformatieproject Gasthuyspoort in Breda van de lokale ontwikkelaar Maas-Jacobs Vastgoed. In 2015 won het project De Hallen in Amsterdam, een jaar eerder werd de gebiedsontwikkeling Rotterdam Central District door de vakjury uitverkoren. In 2013 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan het project Inverdan in Zaanstad.

De StiB Award startte in 2013 als initiatief van vastgoedmanager WPM Groep ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze onderneming. Vastgoedmarkt was vanaf het begin als mediapartner bij de prijs betrokken. Sinds 2016 draagt Syntrus Achmea de prijs.

Reageer op dit artikel