nieuws

Rising Star: Luke Visser

Loopbaan

Rising Star: Luke Visser
Luke Visser

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van een aantal vragen. Onze Rising Star van deze week is Luke Visser van Did-vastgoedontwikkeling.

Naam: Luke Visser

Leeftijd: 25 jaar

Opleiding: Bouwtechnische bedrijfskunde aan de Hogeschool van Utrecht

Ik ben: Vastgoedontwikkelaar bij Did vastgoedontwikkeling en houd mij voornamelijk bezig met acquisitie en haalbaarheid van nieuwe woningbouwprojecten.

Waarom vastgoed: Omdat het nooit verveelt. Elke opgave is anders. Je hebt per project te maken met verschillende ambities, randvoorwaarden en belangen. Ook heb ik te maken met heel veel verschillende eigenaren van grond die ik benader of ze open staan voor verkoop van hun grond. Dit maakt het werk afwisselend en uitdagend. Daarnaast is het bijzonder dat de woningen die we ontwikkelen en realiseren 100 jaar blijven staan. Je voegt echt iets toe: een huis waar mensen jarenlang wonen. Dat vind ik prachtig!

Het mooiste vastgoedobject: Bosco Verticale vind ik erg bijzonder. De twee torens in Milaan met maar liefst 900 bomen die zorgen voor een totaal andere beleving van een verticale woonvorm dan dat wij tot voor kort gewend zijn. Daarnaast vind ik de Burj Khalifa Tower in Dubai op een heel andere manier inspirerend. We zijn soms bezig met complexe vraagstukken binnen vastgoedprojecten, maar als we dit kunnen bouwen, dan moeten we die vraagstukken toch ook op kunnen lossen?

Het lelijkste vastgoedobject: Voor mij zijn dit de kubuswoningen in Rotterdam. De 38 kubusvormige ‘hokken’ zijn in 1982 gebouwd. Het is heel bijzondere architectuur. Je vindt het heel mooi of niet en kennelijk hoor ik bij die laatste groep.

Mijn hart ligt bij het ontwikkelen van woningen: Voor mij is het doel waarde toe te voegen aan een plek en woningen te maken waar onze klanten (particuliere kopers, beleggers en corporaties) blij van worden. In het voortraject van het vastgoedproces kom ik veel plots en objecten tegen die schreeuwen om een nieuw leven. Voor mij is het erg belangrijk dat we met de woningen die we maken inspelen op de behoefte van de markt en de omgeving een upgrade geeft. Ik word blij van locaties waar we waarde kunnen toevoegen door anders tegen de opgave aan te kijken. Bij Did Vastgoedontwikkeling draaien wij een opgave wel tien keer om en terugkijkend heeft dat in al onze projecten meerwaarde opgeleverd.

Belangrijkste trend: We houden de trends in de samenleving goed in de gaten en onderkennen een toenemend belang van woonmilieus die zo zijn ingericht dat mensen ‘vanzelf’ gezonder en vitaler leven. De woonomgeving moet uitnodigen tot beweging en het sociale aspect is er belangrijk. Wij streven naar inclusieve buurten waar rijk en arm, jong en oud samen wonen. Met ons product ‘www.WonenisMeervoud.nl’ willen wij een bijdrage leveren aan deze ambitie. In een aantal van onze projecten zijn bijvoorbeeld ontmoetingsruimtes of een collectieve tuin opgenomen. Andere uitdaging vormt de noodzaak van duurzaamheid. ‘zo energieneutraal als mogelijk ontwikkelen en bouwen zit in ons basispakket’. De trend richting circulariteit en nieuwe vormen van mobiliteit is onafwendbaar. Om daar goed op voorbereid te zijn, nodigen we regelmatig deskundigen uit. Zo blijven we op de hoogte van de nieuwste technologieën en kunnen we toekomstbestendige projecten blijven ontwikkelen.’

Must see: Chef’s table op Netflix. De passie die de chefkoks hebben voor hun vak vind ik fascinerend. Deze serie kan je overigens ook vertalen naar de vastgoedsector. De chef-kok heeft verschillende beschikbare ingrediënten waar hij uiteindelijk de klant blij mee moet maken. Het is alleen de kunst om de juiste combinatie en verhoudingen te vinden, daar zit de uitdaging.

Grootste kans voor vastgoedprofessionals: We moeten ons als ontwikkelaar meer gaan bezighouden met de gezonde woonvormen. Ik denk dat de woning van de toekomst een positieve invloed heeft op het welzijn van de mens. Dit kan door bijvoorbeeld het verwerken van technologie maar tevens door de keuzevrijheid van de klant te vergroten.

Mijn grootste succes: Ik heb mijn studie bouwtechnische bedrijfskunde met honours afgesloten en heb na mijn scriptie een fantastische baan bij Did vastgoedontwikkeling aangeboden gekregen. In de stageperiode heb ik bij Did kennis mogen maken met de verschillende fasen in het vastgoedproces. Het is dan een luxe positie als je mag starten in de (naar mijn mening) leukste fasen van het vastgoedproces met een geweldig, ervaren team.

Over 5 jaar ben ik: Iemand die nog steeds gelukkig in het leven staat en die blij is met hetgeen dat hij doet. Ik hoop dat ik dan nog steeds met het zelfde enthousiasme op zoek ben naar mooie ontwikkellocaties waar wij waarde kunnen toevoegen.

Sociale media: Instagram en Linkedin.

Laatst bezochte evenement: Privé ga ik graag op een mooie zomerdag naar een festival, By the Creek of Awakenings bijvoorbeeld. Laatst bezochte zakelijke event was de Provada en binnenkort komt er weer een summer event van de Neprom New Generation aan.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: Mijn vrienden, familie en vriendin. Ik vind het gezellig om ergens goed te gaan eten. Dan heb je de volgende dag ook weer een goede reden om te sporten. Dat doe ik zowel in de sportschool als op het voetbalveld.

Vrijmibo/hangout: Boulevard, Stan & CO, Streetfood Club.

Reageer op dit artikel