YTA-finalist Lieske van Pelt neemt koppositie over

YTA-finalist Lieske van Pelt neemt koppositie over
Lieske van Pelt, assetmanager retail bij CBRE GI

Met een spectaculaire sprint heeft Lieske van Pelt de koppositie overgenomen van Lars van Engelen in de tweede stemronde van de funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019. Er kan nog tot woensdag gestemd worden op de site van Vastgoedmarkt.

Van Pelt (29), asset manager Retail bij CBRE Global Investors, zat Van Engelen al een aantal weken op de hielen, maar gaat nu ineens riant aan kop met maar liefst 1500 van de totaal 3.177 uitgebrachte stemmen (47,21 procent).

Van Engelen (33), projectdirecteur van Snippe Projecten, heeft volgens de laatste tussenstand 1.286 stemmen vergaard, oftewel 40,48 procent.

Niraj Sewraj (32), stadsontwikkelaar BPD Europe, neemt de derde positie in met 391 stemmen (12,31 procent).

De race is nog niet helemaal gelopen. Tot en met 4 juni kunnen lezers en bezoekers van de website van Vastgoedmarkt hun stem uitbrengen op een van de drie finalisten. De definitieve uitslag van de stemming wordt na de finale bekend gemaakt.

Procedure

Het slotdebat van de twaalfde editie van de Young Talent Award vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de RAI Amsterdam op donderdag 6 juni 2019 om 10.30 uur in de stand van Vastgoedmarkt onder leiding van moderator Anouschka la Heij. In de aanloop naar de finale hebben de drie finalisten een blog geschreven over het ‘future proof’ maken van het transformatiegebied dat zij hebben toebedeeld gekregen als case voor de finale. Het betreft drie verschillende projecten die zijn aangemeld voor het Transformatieplein. De cases zijn als volgt verdeeld: Het Buikslotermeerplein, Amsterdam – Sewraj; Groene Hilledijk, Rotterdam – Van Pelt; en Sloterdijk I Zuid, Amsterdam – Van Engelen.

De uiteindelijke winnaar wordt op drie onderdelen bepaald: het aantal stemmen op de website (eenderde) de jurycijfers voor de inzet in het tweede debat (eenderde) en het cijfer voor de geschreven blog (eenderde). Na het juryberaad vindt de feestelijke uitreiking meteen plaats op de stand van sponsor funda in business.

Jury

In de tweede ronde bestaat de jury uit: voorzitter Marc Roos, chief commercial officer funda; Gaston Hupkens, head of Asset Management, Operations and Finance Patrizia; Jessie Wagenaar, directeur Verkoop en Gebiedsmarketing BPD Ontwikkeling; Tim de Vries, consultant Office Agency Cushman & Wakefield en Erik Wiegerinck, senior redacteur Vastgoedmarkt.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.