nieuws

Rising Star: IJsbrand Brunger

Loopbaan

Rising Star: IJsbrand Brunger
IJsbrand Brunger

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van ruim vijftien vragen. Dit keer IJsbrand Brunger, vastgoedadviseur bij Savills.

Naam: IJsbrand Brunger

Leeftijd: 29

Opleiding: Vastgoed & Makelaardij, Groningen

Ik ben: Vastgoedadviseur Agency, Savills Nederland

Waarom vastgoed: Omdat ik dit het mooiste (handels)product vind. De noodzakelijkheid van het product in combinatie met de verschillende functies (kantoor, woningen, winkels, etc.) maakt het interessant en erg divers.

Het mooiste vastgoedobject: Lastige vraag, omdat er zoveel verschillende soorten mooie gebouwen zijn. Wringley Building in Chicago is één van mijn favorieten. In Amsterdam ben ik erg fan van het karakteristieke gebouw Apollo House en het object 1000 Mahler.

Mijn hart ligt bij: Kantoren en woningen.

Belangrijkste trend: De behoefte van kantoorgebruikers naar totaalkantoorconcepten. Gebruikers zien meerwaarde in aanvullende services, zoals goede hospitality en horeca in combinatie met high-end (vergader)faciliteiten. Deze aanvullende services dragen bij in het aantrekken van het juiste talent. Wij zien dan ook dat gebruikers bereid zijn om meer te betalen voor objecten die de juiste services, faciliteiten en technologieën hebben geïmplementeerd. Een goed voorbeeld hiervan is te zien in de Amsterdamse Houthavens, waar de huurprijs voor de nieuw ontwikkelde gebouwen Moermanskade 300, 400 en 500 tussen de  50 – 100 euro lager liggen dan het buurgebouw The Flow (Moermanskade 600). Dit verschil valt te verklaren doordat The Flow voorzien is van alle gemakken en hightech ontwikkelingen.

Dit zien we allen over het hoofd: Ik verwacht dat de rente nog lange tijd laag blijft en dat we in Nederland een vergelijkbare situatie krijgen als het renteverloop in Japan in de afgelopen tien jaar.

Grootste kans voor vastgoedprofessionals: Online vastgoedmarkt waar vraag en aanbod samenkomen, maar waar het juiste advies niet verloren gaat. Ik vind het erg gaaf dat we bij Savills deze kans goed hebben gezien en we hier middels het platform Workthere op inspelen.

Grootste bedreiging voor de vastgoedsector: Stilstaan in innovatie; zowel technologisch als conceptueel.

Mijn rolmodel: Mijn moeder. Zij heeft vier kinderen in haar eentje grootgebracht en tegelijkertijd een huisartsenpraktijk en apotheek opgebouwd; ik vind dat uitzonderlijk knap!

Mijn grootste succes: Het meest trots ben ik op de kennis die ik in de afgelopen 5,5 jaar heb opgedaan van de vastgoedmarkt en specifiek van de Amsterdamse markt. Kijkend naar deals dan ben ik het meest trots op Intrum Justitia in ONE20 en Generali in de Alpha Tower. Naast het metrage en de bekende namen zijn dit ook deals waar mijn betrokkenheid en marktkennis echt een verschil hebben gemaakt. Ook kijk ik met veel plezier terug op de 7 deals die ik in 2015/2016 in 9 maanden tijd heb afgerond in het gebouw Johnny River van Merin.

Ik zou mij willen ontwikkelen in: Advisering in nieuwbouwontwikkelingen; dit heeft altijd al mijn interesse gehad. Daarnaast wordt technologie steeds belangrijker in de toekomst, daarom wil ik mij hier graag nog verder in verdiepen.

In mijn volgende functie wil ik: Ondernemen of werken in het buitenland.

Ik heb het meest geleerd van: Mijn oud collega’s Bart Oonk en Eric Welboren bij mijn vorige werkgever Trec. Altijd zelf blijven nadenken en nooit zomaar iets aannemen. In onze samenwerking heb ik van hen geleerd om zakelijke proposities realistisch in te schatten en ben ik gegroeid in mijn communicatie en dealmaking.

Als ik vragen heb over mijn vakgebied raadpleeg ik: Dat verschilt per vraag. Ik ben enorm fan van samenwerken en spar dan ook graag met collega’s om mij heen.

Over vijf jaar ben ik: Gelukkig weet ik dat nog niet.

Mooiste functie in het vastgoed: Projectontwikkeling blijft uiteindelijk de ‘mooiste’ functie.

Nevenfunctie: Fresh Professionals

Sociale media: LinkedIn.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met: Sport (kickboxen, crossfit, voetbal) en reizen. Verder ben ik het afgelopen jaar erg druk geweest met de verbouwing van mijn appartement, waarbij ik twee verdiepingen volledig heb gesloopt en samen met de aannemer weer heb opgebouwd. Ik kijk hier met gepaste trots op terug en vond het een mooie ervaring.

De belangrijkste bron van vastgoednieuws is voor mij: Vastgoedmarkt, natuurlijk ;-)

Favoriete gadget: Enige gadget: Iphone.

Transportmiddel: Fiets.

Reageer op dit artikel