nieuws

Stef Koning Axeco/HB Capital overleden

Loopbaan

Stef Koning Axeco/HB Capital overleden
Stef Koning

Stef Koning is 28 februari overleden, nog geen vijftig jaar oud. Hij werkte als adviseur bij Axeco. Koning was afgelopen maand in dienst getreden bij dit Amsterdamse adviesbureau voor fusies en overnames. Nog geen jaar geleden vertrok Koning als managing director bij HB Capital.

Het vertrek van Koning viel samen met een wijziging binnen HB Capital, waardoor de focus meer kwam te liggen op indirecte fondsinvesteringen, zoals bijvoorbeeld private equity. Via HB Capital investeert de familie Blokker onder andere in vastgoed, private en public equity en vastrentende waarde. De familie Blokker is druk bezig orde op zaken te stellen bij haar zakenimperium. Eerst gingen formules als Intertoys de deur uit, later volgden de Blokker-winkels zelf. Intertoys ging onlangs failliet.

Stef Koning richtte in 2005 samen met Jaap Blokker HB Capital op, toen nog onder de naam Breedinvest. Hij speelde als managing director corporate investments de afgelopen 12 jaar een belangrijke rol bij het ontwikkelen en uitbouwen van HB Capital.

Voor de oprichting van Breedinvest was Koning managing director van de de Corporate Finance afdeling van zakenbank Kempen & co.

Reageer op dit artikel