nieuws

Lieske van Pelt aan kop in strijd om YTA 2019

Loopbaan

Met 36 procent van de tot dusverre uitgebrachte stemmen op internet gaat Lieske van Pelt, asset manager Retail bij vastgoedvermogensbeheerder CBRE Global Investors, momenteel aan kop in de strijd om funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019.

Lieske van Pelt aan kop in strijd om YTA 2019
Lieske van Pelt, asset manager Retail CBRE Global Investors

De afgelopen weken zijn in totaal 802 stemmen uitgebracht op de website van Vastgoedmarkt. Daarvan krijgt Van Pelt er 292. Zij is met 29  jaar tevens de jongste kandidaat.

Zij wordt gevolgd door Lars van Engelen (33),  projectdirecteur van Snippe Projecten, met 211 stemmen (26 procent). David Menkveld (31), senior consultant Corporate Real Estate Solutions Colliers International, prijkt met 121 stemmen op plaats drie (14,9 procent). Hekkensluiters zijn Sjoerd Groen (30), partner abcnova, en Nirag Sewra (31), stadsontwikkelaar BPD Europe, die ieder 11 procent van de stemmen tot nu toe wisten te vergaren.

De strijd is echter nog lang niet gestreden. Tot 10 april kunnen lezers en bezoekers van de website hun stem uitbrengen op een van de genomineerden voor de halve finale. De vijf genomineerden moeten ook een blog schrijven, een vlog maken en een stelling formuleren tot de eerste debatronde tijdens de alumni avond van de ASRE, donderdagavond 11 april in de lounge van de ASRE aan de Jollemanhof 5 te Amsterdam.

Eerste  debat

Onder leiding van moderator Anouschka la Heij verdedigen de genomineerden in het eerste debat  hun stellingen. Deze staan in het teken van ‘ontwikkelen en transformeren’, tevens het thema van de alumni avond. De hele debatronde duurt 45 minuten.

De jury zal na afloop van het debat een cijfer geven, dat voor 30 procent meeweegt in de eindscore. De stemming van het publiek telt voor 20 procent mee. Daarnaast heeft de jury al van tevoren een cijfer gegeven voor de blog (30 procent). De stemming op internet weegt voor 20 procent mee. Deze vier cijfers samen bepalen welke drie kandidaten doorgaan naar de finale.

Tweede debat

Het slotdebat van de twaalfde editie van de Young Talent Award vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada 2019 in de Rai Amsterdam op donderdag 6 juni om 10.30 uur in de stand van Vastgoedmarkt. Na het juryberaad vindt de feestelijke uitreiking plaats op de stand van funda.

Reageer op dit artikel