Françoise Deschesne verlaat Multi Corporation

Françoise Deschesne verlaat Multi Corporation
Françoise Deschesne

Directeur Nederland en België Françoise Dechesne van Multi verlaat per 1 maart 2019 het bedrijf om haar carrière voort te zetten als toezichthouder en interim-bestuurder in de vastgoedsector.

Deschesne trad in oktober 2015 bij Multi aan in deze functie, na krap vijftien jaar bij projectontwikkelaar MAB, waarvan zij op het laatst ceo was. Vanaf 2014 sorteerde zij al voor op haar huidige carrière stap door het volgen van de opleiding voor commissarissen en toezichthouders aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In december 2016 trad zij toe tot de raad van commissarissen van de grote Utrechtse woningcorporatie Portaal, sinds maart 2018 vervult zij dezelfde functie bij keukenbouwer DKG Holding (Bruynzeel & Keller Keukens) in Bergen op Zoom.

Ceo Josip Kardun van Multi Corporation bedankt Dechesne voor haar inzet en leiderschap. 'Zij leidde Multi Nederland en België tijdens een overgangsperiode waarin Multi veranderde in een vastgoed- en vermogensbeheerder en daarbij enkele van zijn unieke (her)ontwikkelingscapaciteiten wist te behouden. Ik ben zeer dankbaar voor haar bijdrage aan Multi in de afgelopen jaren en wens haar veel succes bij haar toekomstige activiteiten.'

Opvolger is ook directeur Duitsland

Deschesne wordt in haar functie bij Multi opgevolgd door Hubert Stech, naast zijn huidige rol als directeur van Multi Germany. Stech heeft een brede, internationale ervaring op het gebied van vastgoedbeheer en -ontwikkeling, met name in de retailsector. Voordat hij in 2017 benoemd werd als directeur van Multi Germany, was hij directeur productontwikkeling en sales bij Siemens Real Estate. Eerder was hij onder meer hoofd internationale samenwerking bij Metro Group Asset Management en algemeen directeur bij Douglas Real Estate. Stech studeerde economie aan de universiteiten van Tübingen, Innsbruck en New Orleans en behaalde een master in sociale wetenschappen en economie.

Actualiteiten WOZ

Actualiteiten WOZ

Waardeontwikkeling onroerend goed

Auteurs van de kennisbank werken in dagelijkse praktijk van de WOZ, zoals bijvoorbeeld voor de Waarderingskamer, de toezichthouder op WOZ- taxaties, of als registervastgoedtaxateur. Zij verzorgen de rubriek Actualiteiten WOZ.

De WOZ-waarde is een belangrijk ijkpunt in de vastgoedsector. De waarde is ingevoerd voor belastingheffing, maar wordt steeds meer gebruikt als referentie index. Daarmee is hij onmisbaar voor hypotheken en leningen, huurbeleid en risicoanalyse. Voor woningen worden de WOZ-waarden waarschijnlijk in 2015 via internet openbaar gemaakt.

Zie hiervoor de eerste column.

Mocht u vragen hebben over de inhoud van het artikel, dan kunt u deze voorleggen aan de redactie. Vragen van inhoudelijke aard die betrekking hebben op uw persoonlijke situatie, kunt u stellen aan de gemeente waarin u woonachtig bent. Uw vragen, opmerkingen of suggesties voor thema’s kunt u sturen naar i.nieboer@bimmedia.nl.

Kennisbank WOZ is een tool van Vastgoedmarkt. Op www.kennisbankwoz.nl vindt u alle relevante informatie over de waardering van onroerende zaken. Wekelijkse updates van de wetgeving en maandelijks van de relevante jurisprudentie. Daarbij komen zowel actualiteiten, de fiscaal-juridische, taxatietechnische en organisatorische aspecten aan de orde. Ook vindt u interessante praktijkvoorbeelden.

Meer informatie over WOZ-zaken vindt u ook  in de boeken:

-WOZ Taxaties

-WOZ Wetgeving

-WOZ Bezwaar en beroep

-WOZ Jurisprudentie

van Kennisbank WOZ van BIM Media (ook zonder abonnement verkrijgbaar).

Te bestellen bij BIM Media: www.bimmedia.nl/bouw/woz/boek.html