Lesley Bamberger invloedrijkste particulier op beleggingsmarkt

Lesley Bamberger invloedrijkste particulier op beleggingsmarkt

Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep is de belangrijkste beslisser op de vastgoedbeleggingsmarkt die niet actief is namens een financier of vermogensbeheerder.

Dat heeft Vastgoedmarkt becijferd bij het onderzoek voor de starteditie van de top 100 beslissers op de Nederlandse vastgoedbeleggingsmarkt. Bamberger staat negende op de ranglijst en hoeft alleen werknemers van financiers en vermogensbeheerders voor zich te dulden. Zelf heeft Bamberger als eigenaar van Kroonenberg Groep de zeggenschap over ongeveer 2,7 miljard euro aan vastgoedbeleggingen.

Wat telt bij het onderzoek is de mate van blootstelling in euro’s aan Nederlands vastgoed en iemands zeggenschap daarover. Dat kan zijn via beleggingen of via financieringen. Hoe hoger in de directie, hoe meer invloed een functionaris wordt toegedicht. Een directeur-eigenaar van een vastgoedbelegger heeft meer over zijn organisatie te vertellen dan een chief executive officer, is een van de aannames.

Met zijn negende plaats staat Bamberger direct achter Nicole Maarsen en Cindy Rombouts. De directeur Vastgoed en directeur Finance & Risk bij Syntrus Achmea Real Estate & Finance delen de zevende plek. Gertjan van der Baan, ceo van Vesteda, komt na Bamberger op de tiende plaats.

De volgende particuliere beleggers zijn pas te vinden in het rechter rijtje: Martin van Wettum van Newomij op plek 57 en Harry Hilders van Urban Interest op de 63e plaats.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.