nieuws

‘Vastgoedsector doet niet genoeg in energietransitie’

Loopbaan

Architect Thomas Rau en het vastgoedteam van Deloitte gaan de besluitvormers in de bouw- en vastgoedsector daarom helpen om grotere stappen te zetten in de energietransitie.

‘Vastgoedsector doet niet genoeg in energietransitie’
Thomas Rau

Dat heeft Deloitte bekendgemaakt. Thomas Rau werkt vanaf 1 september 2018 samen met het Real Estate-team van Deloitte. ‘Door onze krachten te bundelen met Thomas wil Deloitte een grotere impact maken in de energietransitie en circulariteit in de bouw- en vastgoedsector’, aldus Jurriën Veldhuizen, partner Deloitte Real Estate. ‘Hetzelfde geldt voor de publieke sector, inclusief de woningcorporaties en de gezondheidszorg.’

De potentiële impact is volgens Deloitte groot. Onderzoek toont aan dat de bestaande gebouwen in Nederland ongeveer 40 procent van het totale energieaanbod verbruiken en 40 procent van de ruwe materialen. Daarom spelen zowel de gebruikers, eigenaren van gebouwen en ontwikkelaars een belangrijke rol. Mede door de klimaatovereenkomst van Parijs moeten nieuwe gebouwen die nu ontwikkeld worden voldoen aan strengere eisen.

Volgens Thomas Rau is dit echter ‘niet genoeg’. ‘De Nederlandse bouwsector, vastgoedsector en publieke sector doen wat mogelijk is in plaats van wat nodig is. Door mijn ideeën te combineren met de expertise, de reputatie en de mankracht van Deloitte willen we besluitvormers ertoe zetten om grote stappen te maken die op dit moment nodig zijn.’ Rau is ook oprichter van materialenpaspoort Madaster.

Reageer op dit artikel