nieuws

Rising Star: Melanie Petit dit de la Roche

Loopbaan

In deze rubriek stelt een jong talent in de vastgoedsector zich voor aan de hand van ruim vijftien vragen. Dit keer: Melanie Petit dit de la Roche van BPD.

Rising Star: Melanie Petit dit de la Roche
Melanie Petit dit de la Roche

Leeftijd: 29

Opleiding: Bouwtechnische bedrijfskunde, Duurzame gebiedsontwikkeling aan de Hogeschool van Amsterdam.

Ik ben: projectmanager bij BPD (Bouwfonds Property Development).

Waarom vastgoed: Omdat ik het zo veelomvattend vind. Alles komt hierin samen – de behoeften van de maatschappij en mens, ontwikkelingen van de economie, cultuur, technologie en politiek. Nadenken en werken aan de toekomst hiervan intrigeert mij.

Het mooiste vastgoedobject: Moet ik er één kiezen? Het eerste gebouw dat mij te binnenschiet is de A’dam-toren, omdat het een ontwikkeling met lef is. Het is in de crisis aangekocht en met de ondernemers van de stad opgezet tot toongevend gebouw met diverse functies waar je vanaf het dak trots over Amsterdam kan uitkijken. Én het zorgt voor een stroom publiek naar Noord.

Het lelijkste vastgoedobject: Een lelijk vastgoedobject biedt kansen tot herontwikkeling, of als de omgeving verandert, kan een lelijk vastgoedobject in een ander perspectief komen te staan. Laten we vooral zorgen dat wat we nu maken mooi is, goede kwaliteit heeft en we moeten weloverwogen beslissingen maken ten aanzien van materialen en energievoorzieningen.

Belangrijkste trend: Meer dan een trend: de vraagstukken ten aanzien van energie en duurzaamheid. Ik vind het enorm interessante materie en volg de ontwikkelingen op de voet.

Must-read: ‘De edele kunst van not giving a fuck’ van Mark Manson. Ik ben er net in begonnen maar het boek levert nu al interessante inzichten op.

Grootste bedreiging voor de vastgoedsector: Alleen maar vertrouwen op hoe het gewerkt heeft en wat succesvol was. We moeten nieuwsgierig zijn naar ontwikkelingen uit andere markten om tot nieuwe businessmodellen en successen te komen.

Mijn grootste succes: Mijn meest meetbare succes is toch dat ik landskampioen hockey ben geworden met Den Bosch Dames 1. Ik heb enorm veel geleerd van die periode en wat ik heb geleerd is in grote mate toepasbaar in werkgerelateerde situaties. Er zijn veel ingrediënten nodig om tot een gewenst resultaat te komen. En het resultaat is niet louter winnen, maar is te beoordelen op vele, andere facetten.

Nevenfunctie: Penningmeester bij Jong Onroerend Goed Amsterdam (JOA). Een leuke groep vastgoedprofessionals. We bezoeken projecten in Amsterdam en omgeving, wat voor mij leerzaam en leuk is, en zeker als je dan nog even met elkaar napraat hierover.

Favoriete apps: Tikkie, Flitsmeister, FD nieuws, Instagram en LinkedIn.

Transportmiddel: Mini Cooper, echter favoriet is m’n fiets, een Vanmoof die uit elkaar valt maar zo heerlijk fietst.

Vrijmibo/hangout: Kanarie Club aan het Bellamyplein in Amsterdam, mooie locatie voor een glas wijn of een goede Gin Tonic. Vanuit mijn appartement tegenover de voormalige tramremise, heb ik de ontwikkeling naar de foodhallen van dichtbij gevolgd. Knappe ontwikkeling.

Reageer op dit artikel