nieuws

Makelaar GVA splitst zich af van beheerder Apleona

Loopbaan

Vastgoedadviseur GVA splitst zich af van vastgoedmanager Apleona en gaat zelfstandig verder. Beide bedrijven blijven onder de paraplu van moedermaatschappij EQT.

Makelaar GVA splitst zich af van beheerder Apleona
Scheiding

Apleona GVA maakte voor de splitsing onderdeel uit van de Apleona-groep in Duitsland. De splitsing moet beide bedrijven de ruimte geven zich te concentreren op hun kernmarkten: vastgoedadvies voor GVA en vastgoedbeheer voor Apleona. Tegelijk met de scheiding maakt moedermaatschappij EQT bekend het bestuur te hebben versterkt met Andy Mottram, een voorheen lid van de Europese directie van JLL Europa.

EQT kocht in juni 2016 de vastgoedbeheer- en facility management-activiteiten van Bilfinger en doopte het bedrijf om tot Apleona. In 2017 kocht EQT de vooral in Groot-Brittannië bekende vastgoedadviseur GVA. Die organisatie werd geïntegreerd met Apleona tot Apleona GVA. In Nederland beschikt de combinatie over vestigingen in Utrecht en Amstelveen.

Of de scheiding ook voor het recent samengevoegde bedrijf in Nederland geldt, kon Apleona einde middag op vrijdag 19 januari 2018 niet direct zeggen. Ceo Marco Reijven van Apleona in Nederland verwijst daarvoor door naar de Duitse moederorganisatie.

Apleona GVA voert het management uit voor circa drie miljoen m2 aan commercieel vastgoed, zoals winkelcentra, winkel-, kantoor- en bedrijfspanden. In het boekjaar 2016 heeft Apleona een omzet van ongeveer 2 miljard euro gerealiseerd met ongeveer 22.000 medewerkers, die klanten in meer dan 30 landen bedienen.

Volgens topman Gerry Hughes van GVA biedt de opsplitsing de makelaarsorganisatie een betere uitgangspositie voor verdere groei. ‘Wij werken nu nauwer samen met onze aandeelhouder, waardoor de uitvoering van onze strategie in een versnelling komt. Het boekjaar 2017 was opnieuw een sterk jaar, financieel en operationeel. Wij kregen er 25 nieuwe directors en senior directors bij en voorzien een versnelde groei in 2018 en daarna.’

Volgens Mottram is GVA een sterk merk in het Verenigd Koninkrijk met een sterke marktpositie door de combinatie van makelaars- en adviesdienten in de publieke en privatesector. ‘Op ons regionale netwerk is iedereen in de sector jaloers.’

Reageer op dit artikel