MIPIM 2020 afgeblazen vanwege coronacrisis

MIPIM 2020 afgeblazen vanwege coronacrisis

Internationale vastgoedbeurs MIPIM gaat definitief niet door dit jaar. Eerder werd de beurs in Cannes verplaatst naar juni, maar ook die datum is vanwege het coronavirus niet haalbaar.

Dat heeft de Reed Midem (RELX), de organisatie achter de beurs woensdag bekendgemaakt.

In plaats van een driedaagse beurs in Cannes, zal er nu een tweedaags evenement worden georganiseerd in september in de Franse hoofdstad Parijs. Bovendien lanceert de organisatie een online evenement dat het hele jaar beschikbaar zal zijn: MIPIM Connect.

Mipim in juni onhaalbaar

Eerder meldde Vastgoedmarkt al dat er een groot vraagteken boven een MIPIM in juni stond. Er was al een andere beurs gepland in dezelfde periode en bovendien hadden veel bedrijven aangegeven niet meer te gaan in juni.

De organisatie verwacht volgend jaar gewoon weer een MIPIM in Cannes te organiseren. Het evenement staat gepland van 16 tot en met 19 maart. Eerder deze week werd bekend dat de Nederlandse vastgoedbeurs Provada zal worden verplaatst naar november.

Servaas van der Laan

Servaas van der Laan

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Servaas van der Laan is financieel journalist en sinds 1 oktober 2019 hoofdredacteur van Vastgoedmarkt. Eerder schreef hij over onder meer technologie en de huizenmarkt voor Elsevier Weekblad.