nieuws

Circuit Zandvoort bestaat nog dankzij afketsen Gran Dorado-plan

Financieel

Voor hetzelfde geld stonden er vakantiehuisjes op het circuit. Een vermeldenswaardig bericht uit de oude doos.

Circuit Zandvoort bestaat nog dankzij afketsen Gran Dorado-plan

In mei 1992 schreef  Vastgoedmarkt:

Het circuit van Zandvoort blijft nog minstens twintig jaar zijn huidige bestemming houden. Het plan van Gran Dorado waarin Vendex, GAK en Philips Pensioenfonds deelnemen om als uitbreiding van het bestaande recreatiepark op 79 ha nog eens 240 bungalows te bouwen en een golfbaan aan te leggen gaat daarom niet door. Momenteel ontvangt de gemeente van de exploitatiemaatschappij Circuit Zandvoort minimaal 426.000 gulden per jaar en daarnaast deelt de gemeente in de exploitatieresultaten tot een maximum totale jaaropbrengst van 1 miljoen gulden. Wanneer de Grand Prix naar Zandvoort terugkeert kan Circuit Zandvoort  en de gemeente een extra inkomstenbron krijgen.

Februari 2016

Prins Bernhard koopt het circuit van Hans Ernst. 

April 2019

In april 2019  is de gemeente Zandvoort  bereid over de periode 2019-2022 maximaal vier miljoen euro te investeren in de terugkeer van de Formule 1 naar de badplaats. In een bericht laat de gemeente weten dat het bedrag bestemd is voor de ontwikkeling en uitvoering van een verkeers- en mobiliteitsplan. De bijdrage wordt gehaald uit een verhoging van de toeristenbelasting met 50 cent per overnachting. Volgens de gemeente is die de laatste jaren niet verhoogd en blijft die ook nu een van de laagste in de regio. De rest van het bedrag komt uit de forensenbelasting en er komt een miljoen uit de strategische investeringsagenda. In hoeverre de Gemeente Zandvoort nu nog mee profiteert is onduidelijk.

 

 

Reageer op dit artikel