nieuws

Kabinet beperkt hypotheekrenteaftrek verder

Financieel

Het kabinet Rutte III gaat de hypotheekrenteaftrek verder versoberen.

Kabinet beperkt hypotheekrenteaftrek verder

Het maximale tarief waartegen huizenbezitters kosten mogen aftrekken wordt versneld afgebouwd, blijkt uit de Miljoenennota 2019. De afbouw gaat per 2020 van jaarlijks 0,5 procentpunt naar jaarlijks 3 procentpunt, totdat per 2023 het basistarief van 36,95 procent is bereikt.

Tegelijkertijd verlaagt het kabinet het eigenwoningforfait als compensatie. De aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld (Hillen-regeling) wordt vanaf 2019 in 30 jaar uitgefaseerd.

De genoemde maatregelen verminderen de subsidie op het eigenwoningbezit en de marktverstoring, stelt het kabinet. Structureel is er nog altijd een fiscale stimulering van het koopsegment ter grootte van per saldo ruim 4 miljard euro.

Reageer op dit artikel