nieuws

Annelou de Groot: ‘Nooit afwachten, maar goed op de bal spelen’

Financieel

Annelou de Groot is na een loopbaan bij onder meer Dynamis, Vastned en Geva Vastgoed alweer tien maanden aan het werk als board member van Regus. Tijd voor een gesprekje over haar eerste prestaties bij deze aanbieder van flexibele werkplekken.

Annelou de Groot: ‘Nooit afwachten, maar goed op de bal spelen’
Annelou de Groot

Wat is je belangrijkste uitdaging bij Regus?

‘We willen ons netwerk verdubbelen in drie jaar tijd. Ik wil  dat er in elke Nederlandse stad met meer dan 50.000 inwoners een Regus-vestiging moet zijn. De behoefte aan flexibele werkplekken wordt groter en ook in kleinere steden moet het mogelijk zijn om van onze diensten gebruik te maken.’

Begint het al te lukken in de eerste tien maanden?

‘Jazeker. We hebben in die periode, uit mijn hoofd gezegd, vijf nieuwe centers geopend. De meest recente is Kraanspoor. Zeven anderen zijn getekend, maar nog niet geopend. Zonet heb ik op de beurs Provada een huurovereenkomst gesloten met ASR voor kantoor Willemswerf in Rotterdam. Ik ben erg blij dat we daar gaan openen. Het gebouw is een icoon in de stad en perfect gemoderniseerd met behoud van het authentieke karakter. Het is onze zevende vestiging in de Maasstad en we verwachten dit jaar nog meer vestigingen in deze regio te kunnen toevoegen. ‘

Hoe zet je je eerdere ervaring in om je doel te bereiken?

‘Bij Regus moet je kunnen schakelen op verschillende niveaus en met verschillende afdelingen. Verder heb ik een groot netwerk meegebracht. Toen ik begon deed ik een paar telefoontjes en ik had binnen een week al een paar deals lopen. Ik wil altijd de snelheid er in houden. Nooit afwachten, maar goed op de bal spelen. Ik wil dat zowel intern bij Regus als extern mensen denken dat alles wat ik lever; snel, goed, pro actief en professioneel gebeurt.’

Je werd vooral bekend in de sector toen je bij Vastned werkte. Toch was je daar redelijk met stille trom vertrokken. Wat was er gebeurd?

Ik heb fijn gewerkt bij Vastned. Ik heb er prettige herinneringen aan en veel geleerd in die periode. Maar op zeker moment koos ik voor een betere work/life balance. Nu bij Regus, is het natuurlijk hard werken, maar er is ook flexibiliteit. Dat kan ook nu, want het is een andere tijd. Ik zit bij Regus helemaal op mijn plek.’

Reageer op dit artikel