nieuws

MVGM levert digitaal taxatierapport

Data en technologie

MVGM heeft met software van XBRLreports het allereerste digitale taxatierapport geleverd aan Rabobank via SBR Banken.

MVGM levert digitaal taxatierapport
V.l.n.r. Michele Kalverla (MVGM), Cor Treure (MVGM), Roger Felix (MVGM), Durk Tuinier (XBRLreports), Sander Middendorp (SBR Banken) en Bart Jan Holleman (Rabobank).

Met de introductie van de mogelijkheid tot digitale uitwisseling van vastgoeddata behoort de tijdrovende taak van het verzamelen, structureren, beoordelen en het invoeren in modellen en rapporten tot het verleden, aldus de makelaar. De meer dan 35 taxatiespecialisten van MVGM kunnen zich nu richten op de essentie van het taxatievak; namelijk de waardering van vastgoed en een passend advies.

Samen met andere taxatiebureaus en softwareleveranciers speelde MVGM al een rol in de totstandkoming van de zogeheten vastgoedtaxonomie. De taxonomie vormt de basis voor het veilig digitaal uitwisselen van grote hoeveelheden data. Een taxonomie is als het ware een ‘datataal’ die SBR Banken vaststelt met betrokken partijen waaronder MVGM.

Al geruime tijd bestond behoefte in de vastgoedmarkt aan slimmere en kwalitatief betere vastgoeddatarapportage met een mogelijkheid tot uitwisseling via een digitaal platform. SBR Banken voorziet hierin. SBR Banken werkt hard aan het uitbreiden van verschillende soorten digitale data die gedeeld kan worden. In mei sloot Merin een eerste digitale huurcontract met een gebruiker.

Reageer op dit artikel