nieuws

Fondsen Bouwinvest trekken nieuw kapitaal aan

Beleggingen

Het Bouwinvest Residential Fund en Office Fund hebben in totaal voor 125 miljoen euro aan kapitaal verworven. Twee bestaande investeerders en een nieuwe klant belegden in de fondsen in het eerste halfjaar van 2019.

Fondsen Bouwinvest trekken nieuw kapitaal aan

Het Residential Fund heeft in totaal  100 miljoen euro aan commitments aangetrokken. Pensioenfonds UWV, een van de bestaande klanten in het Residential Fund, verhoogde haar commitment in het fonds. Ook trad er een pensioenfonds toe als nieuwe investeerder tot het fonds, dat begeleid werd door Kempen Capital Management. Het totaal aantal investeerders in het Residential Fund komt daarmee uit op 23 klanten. Het totaal geïnvesteerde vermogen bedraagt per half jaar van 2019 6,1 miljard euro . Het fonds richt zich voornamelijk op de markt voor vrijesectorhuurwoningen in het middensegment.

Achmea Schadeverzekeringen investeerde in totaal  25 miljoen euro in het Office Fund, bovenop een eerdere investering van hetzelfde bedrag. Het Office Fund heeft momenteel een beheerd vermogen van 900 miljoen euro en heeft 4 klanten. Het fonds focust op duurzame multifunctionele gebouwen met meerdere huurders die zich vooral bevinden in de grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven.

 

Reageer op dit artikel