Cairn koopt acht kantoorpanden

Cairn koopt acht kantoorpanden

Cairn Real Estate heeft acht kantoorpanden gekocht op centraal gelegen stationslocaties in Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Amersfoort, Utrecht (twee panden), Schiedam en Haarlem.

De totale vloeroppervlakte bedraagt 63.000 m2. Cairn was sinds 2016 als asset manager al nauw betrokken bij de portefeuille en heeft deze nu volledig overgenomen. De verworven panden hebben een bezettingsgraad van 100 procent en een bovengemiddelde verhuurtermijn van rond de vijf jaar.

De transactie werd voor Cairn Real Estate begeleid door Osborne Clarke en PwC. De verkopende partij is geadviseerd door CBRE, DLA Piper en PwC. Verdere details zijn niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk gaat het om een aandelentransactie.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.