Orange verkoopt 1.400 woningen in Amsterdam aan CBRE GI

Orange verkoopt 1.400 woningen in Amsterdam aan CBRE GI
Woningen aan het Waterlandplein in Amsterdam

CBRE Global Investors heeft 1.400 Amsterdamse woningen gekocht van een partnerschap van Orange Capital Partners met onder meer Silverfern Group en een Amerikaans pensioenfonds.

De portefeuille omvat Changes Nieuw West, de Mambo-portefeuille, de Dudokhaken, de woontorens aan het Waterlandplein in Noord en complex Delflandplein. De prijs bedraagt ongeveer 425 miljoen euro, zo heeft Vastgoedmarkt in de markt vernomen.

'Wij zijn bijzonder verheugd met het uiteindelijke verkoopresultaat, maar met enig sentiment nemen we ook afscheid van onze eerste partnership uit 2014', zegt Victor van Bommel CEO van Orange Capital Partners. 'De afgelopen vier jaar zijn wij erin geslaagd om een unieke portefeuille woningen in Amsterdam op te bouwen middels een reeks acquisities. We hebben significant geïnvesteerd in de portefeuille door woningen energie-efficiënt te maken en het achterstallige onderhoud weg te werken.'

Orange Capital Partners is een in 2014 opgerichte investeringsmaatschappij met een totaal beheerd vermogen van ruim een miljard euro. Klanten zijn institutionele beleggers en family offices.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.