Saoedi's kopen kantoor Brand Loyalty in Den Bosch

Saoedi's kopen kantoor Brand Loyalty in Den Bosch

De Saoedische investeerder Sidra Capital heeft het hoofdkantoor van Brand Loyalty in Den Bosch gekocht van een particuliere belegger in een off-market-transactie.

De prijs bedroeg 42,8 miljoen euro. Sidra Capital is een sharia compliant organisatie gericht op financiële diensten. De aankoop is de eerste in Nederland in de pan-Europese investeringsstrategie van Sidra.

Het kantoorgebouw van 18.000 m2 bruto vloeroppervlakte ligt aan de Koningsweg 101 in het centrum. Het centraal station bevindt zich op een paar honderd meter afstand. Het complex is langdurig verhuurd aan Brand Loyalty, een bedrijf actief met loyaltyprogramma’s die wereldwijd door retailers worden ingezet.

'We zijn verheugd om onze eerste transactie in Nederland te hebben afgerond, wat onze aanwezigheid in Europa verder uitbreidt. Deze acquisitie is een voorbeeld van onze duurzame groei door geografische uitbreiding”, aldus Hani Baothman, vice chairman van Sidra Capital. 'Met reeds gealloceerde fondsen voor investeringen in Europees vastgoed zijn we op zoek naar mogelijkheden om onze portefeuille verder uit te breiden met acquisities in Nederland, Duitsland en andere Europese landen als onderdeel van onze pan-Europese investeringsstrategie.'

NL Real Estate - Knight Frank heeft de verkoper commercieel geadviseerd. CMS en CVO hebben verkoper respectievelijk van juridisch en technisch advies voorzien.

Sidra Capital is juridisch geadviseerd door Simmons & Simmons en technisch geadviseerd door Arcadis. Sidra Capital heeft NL Asset Management aangesteld voor het asset management van het gebouw.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.