nieuws

Pinnacle verkoopt Amsterdams kantoor

Beleggingen

Pinnacle 4 heeft een kantoorgebouw aan Muiderstraat 1 in Amsterdam voor 21,5 miljoen euro verkocht aan La Française Real Estate Managers.

Pinnacle verkoopt Amsterdams kantoor
Muiderstraat 1 in Amsterdam

Dat blijkt uit de in het Kadaster vermelde akte van levering van 2 februari. Het gaat om het kantoor Pinnacle Tower van ruim 2.700 m2 in het Amsterdamse centrum. Pinnacle, het vastgoedvehikel van Prins Bernhard junior, is zelf een van de huurders. Het in 2012 door Pinnacle gekochte en herontwikkelde multitenant kantoor is volledig verhuurd.

Pinnacle verkoopt de laatste tijd wel meer vastgoed dat in slechte tijden is gekocht en in een betere markt voor flink meer wordt afgestoten. Zo stootte het met partners in 2017 een perifere winkelportefeuille voor bijna 96 miljoen euro af aan een Franse belegger. Het Parool meldt overigens dat de prinselijke bv Geen woorden maar daden per 1 januari is teruggetreden als bestuurder van Pinnacle. Het is tot nu toe de tweede aankoop van La Française Real Estate Managers. CBRE adviseerde de koper in deze transactie. JLL begeleidde de verkoper.

Reageer op dit artikel