nieuws

Blue Horizon Investors koopt Blaak 16

Beleggingen

Blue Horizon Investors heeft kantoorgebouw Blaak 16 in Rotterdam gekocht van Cairn Real Estate en Kadans Vastgoed.

Blue Horizon Investors koopt Blaak 16
Blaak 16 Rotterdam

Blaak 16 staat dichtbij de Markthal en station Rotterdam Blaak. Het biedt een totaal vloeroppervlak van 14.375 m2 met een rooftopterras op de elfde verdieping. In de kelder zijn 150 parkeerplaatsen.

Het gebouw is voor 90 procent verhuurd aan zeven gebruikers. De overeenkomsten hebben lange looptijden. De grootste huurders zijn Credit Exchange, Portbase en Ocean Network Express. Op de derde verdieping is ongeveer 1.500 m2 beschikbaar.

De verkopers herontwikkelden het complex naar eigen zeggen tot een kwalitatief hoogwaardig en uiterst duurzaam kantoorgebouw. De Breeam-score is Excellent. De oplevering vond plaats in het vierde kwartaal van 2017.

Cairn Real Estate en Kadans Vastgoed zijn in deze transactie juridisch en fiscaal bijgestaan door CMS en PwC. Cushman & Wakefield heeft de verkoop commercieel begeleid. Blue Horizon Investors, een vastgoedinvesteerder met een sterke Europese focus, is geadviseerd door Loyens & Loeff, White & Case en KPMG. Equity Estate zal het asset management en het company management uitvoeren als lokale partner van Blue Horizon Investors.

Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel