nieuws

MPC Capital en Kadans Vastgoed starten bouw Blaak 16

regios

MPC Capital Nederland en Kadans Vastgoed zijn een overeenkomst aangegaan met Dura Vermeer en Hendriks Bouw en Ontwikkeling voor de uitvoering van de herontwikkeling van Blaak 16 van 15.000 m2.

De start van de herbouw staat gepland voor juli, met een beoogde oplevering in de zomer van 2016. MPC Capital verwierf het kantoorgebouw in 2014 samen met vastgoedontwikkelaar en -belegger Kadans Vastgoed en een consortium van investeerders.

Blaak 16 wordt onder architectuur herontwikkeld tot een modern, multifunctioneel en zeer duurzaam kantoorgebouw (Breeam Excellent). Het gebouw krijgt een verhuurbaar vloeroppervlak van 14.500 m2 verdeeld over elf verdiepingen met grote, vrij indeelbare werkvloeren (1.400 m2) en een eigen garage voor 151 parkeerplaatsen.

Pieter Akkerman, algemeen directeur van MPC Capital Nederland: ‘De wijze waarop de combinatie MPC en Kadans aan de herontwikkeling van Blaak 16 invulling geeft, illustreert onze gezamenlijke visie om proactief deel te nemen aan de herstructurering van de Nederlandse kantorenmarkt. Deze markt biedt op een klein aantal hoogwaardige locaties heel goede kansen en Blaak 16 is bij uitstek zo’n locatie.’

Reageer op dit artikel