blog

Waar geld is, is vuur

Beleggingen

Waar geld is, is vuur
Wendy Verschoor

Vastgoed blijft aantrekkelijk. Om vele redenen. Voor iedereen. We hebben gezien dat zelfs, of juist, in tijden van crisis vastgoed stabiele rendementen blijft bieden, met name in woningen.

Waar andere beleggingsproducten weinig opleveren of heel volatiel zijn, is vastgoed de stabiele ‘partner’. Dat heeft echter ook een risico in zich. Misbruik van het product ligt op de loer.

Er is deze week veel geschreven over het witwassen van crimineel geld via vastgoed. Het rapport ‘De achterkant van Amsterdam’ leidt tot veel discussie. Keer op keer worden vastgoedbeleggers over één kam geschoren. De publieke opinie heeft haar oordeel alweer klaar. In het vastgoed werken alleen maar cowboys en boeven.

Jaren is eraan gewerkt om het maatschappelijk vertrouwen terug te winnen na de vastgoedfraude om te laten zien dat een groot deel van de sector op een integere manier werkt. Helaas wordt daar nu weer een streep doorheen gehaald.

Het is gebleken dat het onderwerp integriteit in tijden van voorspoed weer wegzakt bij menig vastgoedprofessional. Misschien wordt het tijd om ethiek en integriteit weer steviger op de agenda te zetten om ons als sector te weren tegen het negatieve sentiment dat weer lijkt op te spelen jegens de sector.

Over de auteur
Wendy Verschoor is directeur van Videres.

Reageer op dit artikel