Deadline nadert: meld nu uw talent aan voor YTA 2021

Deadline nadert: meld nu uw talent aan voor YTA 2021

Wie wordt Vastgoedmarkts Young Talent powered by Funda van 2021? Ceo's hebben nog maar twee weken om hun supertalent aan te dragen.

De straatjesmakers. Dat was het winnende concept van Young Talent 2020 Hugo Roosjen. Door op straatniveau een regisseur aan te stellen, kunnen hardnekkige problemen zoals winkelleegstand effectief worden bestreden. Roosjen troefde hiermee de plannen van verliezend finalisten Leyla Yildirim en Sladjana Mijatovic af.

Meld jouw talent aan

Dit jaar gaan Vastgoedmarkt, Funda en de ASRE weer op zoek naar het grootste vastgoedtalent. Het hebben van een visie op vastgoed en de maatschappij, maar ook de kwaliteiten om die visie goed over te brengen, zijn belangrijke kernwaarden waaraan de talenten moeten voldoen. Daarnaast moeten zij natuurlijk gewoon erg goed zijn in hun vak en er passie voor tonen.

‘Toen de crisis uitbrak vorig jaar was de boodschap: the show must go on. Maar die show zal nooit meer hetzelfde zijn,’ zegt Marc Roos cco van Funda. ‘We dachten vorig jaar nog dat we met een strenge lockdown en vaccinaties van het virus af zouden zijn. Maar het virus past zich aan en dus moeten wij ons ook aanpassen.’

Daarom gaat de jury van de Vastgoedmarkt Young Talent Award powered by Funda dit jaar op zoek naar veranderaars die snappen dat de uitdagingen waar we voor staan structureel van aard zijn. ‘We zoeken veranderaars die een balans weten te vinden tussen het behalen van rendement en de uitdagingen waar we voor staan.’

Aanmelden kan nu!

Een stevige opgave dus voor de talenten van vorig jaar. Waar moeten de kandidaten volgens Roos aan voldoen, behalve een bewust oog voor de maatschappij? ‘Je moet van alle markten thuis zijn, met een eenzijdige kijk op alleen jouw sector kom je er niet meer. En je moet goed kunnen netwerken en samenwerken. Je zag dit al bij de winnaar van vorig jaar, Hugo Roosjen, die met zijn straatjesmakers partijen bij elkaar wilde brengen. Grote problemen kun je niet alleen oplossen, daarvoor zal je de samenwerking moeten zoeken, ook met partijen buiten het vastgoed.’

Verder zijn de criteria als volgt:

  • Talent dat tenminste vijf jaar werkervaring heeft in het vastgoed
  • Leeftijd tot 37 jaar
  • Bewezen prestaties geleverd in de vastgoedsector
  • Werkgever en kandidaat staan achter kandidering

Herken jij hét vastgoedtalenten in bovenstaande omschrijving? Meld hem of haar nu aan! Let op: dit kan nog tot uiterlijk maandag 13 september. Aanmelden, dat kan hier!

Weg naar de top

De weg naar de top is lang en onherbergzaam. Maar de glorie voor de winnaar is eeuwig. Uit de inzendingen kiest de jury zes finalisten. Deze kandidaten zullen allen een blog schrijven dat op Vastgoedmarkt.nl wordt gepubliceerd. In oktober nemen zij het vervolgens tegen elkaar op tijdens de Provada.

Tijdens de battles vallen drie kandidaten af, en gaan er dus drie door. Zij gaan begin november nog een keer in debat op het nieuwe kantoor van Vastgoedmarkt. Tot slot volgt er nog een ‘roast’ waarin de drie finalisten elkaars plannen beoordelen. Tot slot wordt op basis van publieksstemmen en de jury een winnaar gekozen. De winnaar krijgt een opleidingscheque van de ASRE, eeuwige roem en hij of zij zal een jaar lang bloggen op vastgoedmarkt.nl. Wie volgt winnaar van vorig jaar Hugo Roosjen op?

Servaas van der Laan

Servaas van der Laan

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Servaas van der Laan is financieel journalist en sinds 1 oktober 2019 hoofdredacteur van Vastgoedmarkt. Eerder schreef hij over onder meer technologie en de huizenmarkt voor Elsevier Weekblad.