Gezocht: grootste vastgoedmarkttalent van 2020

Gezocht: grootste vastgoedmarkttalent van 2020
Snippe-projectdirecteur Lars van Engelen (midden) is winnaar van de Young Talent Award 2019

Wie mag zich het grootste talent in de vastgoedmarkt van dit jaar noemen? Kandidaten voor de Vastgoedmarkt Young Talent Award 2020 hebben nog één week de tijd om zich aan te melden. Grijp die kans!

In crisistijden staan echte leiders op. Vastgoedmarkt Young Talent Award is op zoek naar die leiders van de toekomst. Dus zie jij deze coronacrisis niet als bedreiging, maar als kans om het beste van jezelf te laten zien, geef je dan op voor de Vastgoedmarkt Young Talent Award.

Laatste kans

2020 is een bijzonder jaar. Een uit China overgewaaid virus heeft de hele wereld op zijn kop gezet. Ook de vastgoedmarkt is zwaar getroffen door deze pandemie. Maar crisis of niet, de show must go on. Juist in een crisisjaar kunnen jonge talenten zich onderscheiden van anderen. Daarom heeft Vastgoedmarkt besloten dat de Young Talent Award 2020 koste wat kost wordt uitgereikt.

We bieden organisaties die een bijzonder talent hebben rondlopen, die zich de afgelopen maanden heeft laten zien, daarom een extra kans om zich aan te melden voor deze prestigieuze award die als voorloper van de Vastgoedman/vrouw van het jaar wordt gezien. De deadline voor aanmelden van kandidaat is nu vastgesteld op zondag 13 september om 23:59 uur.

Criteria

Een vastgoedtalent moet voldoen aan de volgende eisen:

  • Tenminste vijf jaar werkervaring in de sector
  • Leeftijd tot 37 jaar
  • Bewezen prestaties geleverd in de vastgoedsector
  • Hoog opgeleid, minimaal hbo-niveau
  • Werkgever en kandidaat staan achter kandidering

De winnaar ontvangt naast een award een opleidingscheque ter beschikking gesteld door de Amsterdam School of Real Estate (ASRE). Sinds 2014 reikt de ASRE een waardecheque uit aan de winnaar van deze Talent Award om zo bij te dragen aan het verder uitbouwen van zijn of haar carrière. Ook krijgt de winnaar een groot interview in Vastgoedmarkt.

Jury

  • Servaas van der Laan, hoofdredacteur Vastgoedmarkt (juryvoorzitter)
  • Peter Helfrich, Head of North-West Europe van Vastgoedvermogensbeheerder Patrizia
  • Flip van Overhagen, directeur//eigenaar Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting
  • Jessie Wagenaar, directeur Verkoop en Gebiedsmarketing van projectontwikkelaar BPD en winnaar van de YTA in 2016
  • Lars van Engelen, het toptalent van 2019 en projectdirecteur Snippe Projecten

De jury kiest uit de inzendingen drie kandidaten. Deze kandidaten krijgen een case voorgelegd die ze moeten uitwerken. Zij doen dit door het insturen van blogs en of vlogs die op vastgoedmarkt.nl worden gepubliceerd. Uiteindelijk zullen de kandidaten op 3 november tijdens de Provada met elkaar in debat gaan. Aansluitend maakt de jury de winnaar bekend.

Winnaar van 2019

Lars van Engelen, projectdirecteur van Snippe Projecten, won de Funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award van 2019. Zijn ontwikkelplan Westerpark-Noord The Green City – een grootschalige, multifunctionele herontwikkeling van het monofunctionele bedrijventerrein Sloterdijk-Zuid – sprak de vakjury het meest aan.

Het was een close-call, want vóór de finale om 10.30 uur op 6 juni 2019 op de Vastgoedmarkt-stand op de Provada stonden de drie finalisten gelijk. Niraj Sewraj (31), stadsontwikkelaar bij BPD, had het beste blog geschreven. Lieske van Pelt, asset manager Retail CBRE Global Investors, haalde online de meeste stemmen binnen. De laatste weken had ze een eindspurt gemaakt en streefde daarmee Van Engelen net voorbij. Uiteindelijk wist Van Engelen de prijs binnen te slepen tijdens het slotdebat.

➜ Schrijf je hier in

Servaas van der Laan

Servaas van der Laan

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Servaas van der Laan is financieel journalist en sinds 1 oktober 2019 hoofdredacteur van Vastgoedmarkt. Eerder schreef hij over onder meer technologie en de huizenmarkt voor Elsevier Weekblad.