Stichting FRIS Voor Kinderen haalt 40.000 euro op aan donaties in 2020

Stichting FRIS Voor Kinderen haalt 40.000 euro op aan donaties in 2020

In 2020 heeft Stichting FRIS Voor Kinderen ruim 40.000 euro aan donaties opgehaald. Hierbij is het doel voor 2020 ruimschoots behaald.

Inmiddels zijn de eerste bedragen overgemaakt aan initiatieven, waarmee kwetsbare kinderen in Nederland worden geholpen. Zo gaat er 17.500 euro naar Stichting van het Kind, 5.000 euro naar Stichting Jarige job en 5.000 gaat naar Stichting Coöperatiekring Amsterdam. Medio 2021 wordt het overige bedrag gedoneerd aan een nader te bepalen initiatief.

Wat gebeurt er met de donaties

Met 17.500 euro kan samen met Stichting van het Kind de FRIS Voor Kinderen sportdagen worden georganiseerd en een jeugdzorglocatie in Castricum gedeeltelijk worden opgeknapt. Stichting Jarige Job kan met 5.000 euro 141 kwetsbare kinderen in Amsterdam blij maken met een verjaardagsbox vol cadeaus, taart, traktaties en meer. De 5.000 euro voor Stichting Coöperatiekring Amsterdam wordt ingezet om kwetsbare kinderen in Amsterdam betere kansen te bieden op het gebied van educatie. Naast de donaties gaat FRIS letterlijk haar handen uit de mouwen steken. Zo wordt er meegeholpen met de renovatie, de sportdagen en het inpakken van de verjaardagsboxen.

Waarom Stichting FRIS Voor Kinderen

In 2015 heeft FRIS haar eigen stichting opgericht, Stichting FRIS Voor Kinderen. Uitgangspunt van deze stichting is; een eigen plek is een fundamentele levensbehoefte van de mens om zich te kunnen ontwikkelen. FRIS weet dat een eigen veilige plek niet voor ieder kind in Nederland is weggelegd. Door omstandigheden - het overlijden van ouders, misbruik, huiselijk geweld of ontoereikendheid van de ouders - is een veilig thuis om zich te ontwikkelen niet aanwezig. Vandaar de missie: Een veilige plek voor ieder kind, niet alleen vandaag maar ook morgen.

Jeroen Blokland

Jeroen Blokland: 'Zet in op schaarse beleggingen bij uitponden'

Gebrekkige beleidsvoering die bovendien tot averechtse effecten leidt: het is helaas geen zeldzaamheid in Nederland. De 'Wet betaalbare huur' in combinatie met de sterke stijging van de vermogensbelasting op verhuurde huizen is een pijnlijk voorbeeld. Het maakt de (particuliere) huizenbeleggingsmarkt onrendabel, waardoor er vaak weinig anders op zit dan uitponden. 'Toch moeten 'uitponders' niet bij de pakken neerzitten', aldus Jeroen Blokland, oprichter en beheerder van het Blokland Smart Multi-Asset Fund.

Hoe screens de energiekosten van commercieel vastgoed kunnen verlagen

Hoe screens de energiekosten van commercieel vastgoed kunnen verlagen

Energiekosten vormen een significante uitgavepost voor vastgoedprofessionals. Daarom moet er voortdurend worden gezocht naar manieren om deze kosten te verlagen, zonder in te leveren op het gebied van comfort en kwaliteit. Een effectieve oplossing die vaak over het hoofd wordt gezien, is het gebruik van screens. De ogenschijnlijke eenvoudige toevoeging van zonwering aan gebouwen kan een grote impact hebben op de energierekening, en daarmee op het rendement van het vastgoed.

Foto: Eyesmile Photography

Toekomstbestendig wijkwinkelcentrum biedt financieel en maatschappelijk rendement

Een toekomstbestendig wijkwinkelcentrum is méér dan een verzameling winkels: het zorgt ook voor sociale cohesie in een wijk, stelt Ellen Tak van Altera Vastgoed. 'Juist dat maakt het een heel interessant beleggingsproduct. Naast financieel rendement is maatschappelijk rendement ook belangrijk. Dat wil ik beleggers graag meegeven. Vanuit sociaal oogpunt, maar ook omdat dit de toekomstbestendigheid vergroot. En dat draagt uiteindelijk weer bij aan financieel rendement.'

Bouwers en ontwikkelaars maken impact met Build to Connect

Bouwers en ontwikkelaars maken impact met Build to Connect

Met een deelname aan Build to Connect is jouw team klaar voor de tweede helft van het jaar. Op 20 september gaan inmiddels al zestien teams bouwen aan een levensgrote kettingreactie tijdens het vastgoedevenement van het jaar: Build to Connect.