Altera verkoopt 112 woningen aan MVJ Woningen

Altera verkoopt 112 woningen aan MVJ Woningen

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft een portefeuille bestaande uit vier complexen met 112 woningen en een commerciële ruimte verkocht aan MVJ Woningen. De portefeuille is gelegen in Limburg en bevat naast eengezinswoningen in Horst, Maasbracht en Maastricht een appartementencomplex in de Maastrichtse wijk Ceramique.

De opbrengst uit de verkoop zal worden aangewend om het woningfonds verder in lijn te brengen met de gewenste portefeuillestructuur. De aankomende jaren zal de portefeuille groeien naar ruim 6500 woningen doordat gefaseerd de in aanbouw zijnde woningen in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Zaandam en Leiden zullen worden opgeleverd.

Erwin Wessels, CIO Altera: “De woningportefeuille van Altera maakt een duurzame groei door gericht op de wensen van al onze stakeholders. De betaalbaarheid van wonen in combinatie met onze bijdrage aan en impact op de maatschappij staan hierbij centraal. Met de verkoop van de portefeuille geven we invulling aan onze strategie waarbij de vraag naar betaalbare en energie duurzame huurwoningen in sterke demografische gebieden een belangrijke rol speelt”.

Renzo Goessens, directeur MVJ Woningen: “Ook in gebieden waar minder sprake is van demografische groei bestaat een sterke vraag naar middeldure huurwoningen. Door onze binding met de regio zijn wij ons hier goed van bewust. De toevoeging van deze kwalitatieve woningen aan onze lange termijn beleggingsportefeuille past hiermee in onze strategie en draagt gelijktijdig bij aan het terugdringen van het tekort aan middeldure huurwoningen in Limburg”.

Altera Vastgoed werd geadviseerd door Capital Value en juridisch begeleid door Dentons. MVJ Woningen werd tijdens de aankoop geadviseerd door ABC Capital.

Dit artikel is gesponsord door Altera

Bezoek ook het partnerdossier op Vastgoedmarkt.nl

Een nieuwe wijk in Nijmegen met circa 500 woningen, gerealiseerd binnen 3 jaar.

In tien weken van niets naar een appartementengebouw

De productiviteit in de bouw moet omhoog om te kunnen voldoen aan de enorme vraag naar woningen in Nederland. VDL De Meeuw stelt, om dat te kunnen realiseren, dat een gebouw beschouwd moet worden als een product en niet als een project. 'In onze nieuw in te richten fabriek in Oirschot kunnen we 500 woningen bouwen. Dat is een start. Opschalen doen we in vergelijkbare batches tot een geplande productie van 2.500 woningen per jaar', vertelt operationeel directeur Bram van Rijt.

Jeroen Blokland

Jeroen Blokland: 'Zet in op schaarse beleggingen bij uitponden'

Gebrekkige beleidsvoering die bovendien tot averechtse effecten leidt: het is helaas geen zeldzaamheid in Nederland. De 'Wet betaalbare huur' in combinatie met de sterke stijging van de vermogensbelasting op verhuurde huizen is een pijnlijk voorbeeld. Het maakt de (particuliere) huizenbeleggingsmarkt onrendabel, waardoor er vaak weinig anders op zit dan uitponden. 'Toch moeten 'uitponders' niet bij de pakken neerzitten', aldus Jeroen Blokland, oprichter en beheerder van het Blokland Smart Multi-Asset Fund.

Maurits Tofohr van Join Program.

Join Program: duurzame catering die minder plek en personeel vraagt

Catering speelt een steeds grotere rol in het werven en behouden van personeel, maar neemt in gebouwen ook een significant aantal vierkante meters in beslag. Hoe ga je daar als gebouwenbeheerder mee om? 'Veel gebouwengebruikers willen de beschikbare ruimte immers optimaal inzetten voor het creëren van een ontmoetingsplek. Er komen minder werkplekken en er komt meer ruimte voor activiteiten die je samendoet. Dan scheelt het als je voor de keuken minder plek hoeft vrij te houden', zegt Maurits Tofohr oprichter van Join Program.

Integratie ESG in taxaties: Altera en taxateurs op verkenningstocht

Integratie ESG in taxaties: Altera en taxateurs op verkenningstocht

Altera is samen met woningtaxateurs een pilot gestart om te onderzoeken hoe ESG-criteria en -prestaties het beste geïntegreerd kunnen worden in taxaties. De vastgoedbelegger is ervan overtuigd dat het belang van ESG voor de marktwaarde - en dus ook taxaties - komende jaren toeneemt. 'De insteek van de pilot is een open dialoog: samen met taxateurs ervaringen en verwachtingen uitwisselen en wederzijds begrip bevorderen', aldus Rogier Diepeveen van Altera.