Fletcher hotels en restaurants weer open

Fletcher hotels en restaurants weer open

Fletcher Hotels gaat de hotels, inclusief de restaurants, weer openen.

Vanaf 15 maart gingen de hotels van de keten gefaseerd dicht, zegt topman Rob Hermans van het bedrijf. 'We zien inmiddels hoe andere ondernemers als bouwmarkten en supermarkten omgaan met de 1,5 meter samenleving en we zagen hoe we dat bij de restaurants konden toepassen.'

Afgelopen weekend waren er al elf geopend. De keten vindt dat dit goed is gegaan en daarom volgen de overige van de ruim honderd Fletcher-hotels ook.

Hotels wel open

Hoewel restaurants en bars in Nederland gesloten moeten blijven, mogen hotels wel geopend zijn. Daarbij is het toegestaan om de restaurants en bars in de hotels voor hotelgasten te openen, mits er rekening wordt gehouden met de 1,5 meter afstand.

In de hotels zijn de bar, de receptie en het restaurant zo aangepast dat gasten altijd op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. In de restaurants zijn afzettafels gecreëerd, waardoor het bedienend personeel op 1,5 meter afstand van de gasten blijft. Onder meer ongebruikte vergaderzalen zijn bij de restaurants getrokken.

Bezettingsgraad

De afgelopen weekend geopende hotels, die verspreid over heel Nederland zitten behalve in Zeeland, hadden volgens Hermans een bezettingsgraad van zo’n 40 procent. Over een bezetting van 100 procent is ook nagedacht. Zo kunnen de restaurants niet allemaal een bezetting van 100 procent hebben en is er dus een deurbeleid ingevoerd, vertelt de topman. 'En we verwachten dat in de zomer veel mensen gebruik gaan maken van roomservice. Die hebben we vereenvoudigd, zodat gasten 24 uur per dag ontbijt, lunch en diner op hun kamer kunnen bestellen.'

>> Zie ook: Antwoorden op veelgestelde vragen over impact corona op vastgoedsector

Jannike Huisman

Jannike Huisman

Online eindredacteur

Jannike Huisman is eindredacteur en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van de online content van Vastgoedmarkt. Ze houdt zich bezig met het redigeren van artikelen, contentoptimalisatie, bewaken van de planning en de verspreiding van de content via social media en de nieuwsbrief.