Ikea en Bijenkorf openen deuren weer

Ikea en Bijenkorf openen deuren weer

Woonwinkelreus Ikea gooit op dinsdag de deuren van zijn Nederlandse winkels weer open. Warenhuisketen Bijenkorf volgt 29 april.

Ikea en Bijenkorf sloten hun winkels vanwege het rondwarende coronavirus op eigen initiatief op 17 maart om de gezondheid en veiligheid van medewerkers en klanten te verzekeren.

Ikea heeft inmiddels verschillende maatregelen getroffen om de veiligheid van personeel en winkelend publiek te garanderen. Zo is maar een beperkt aantal bezoekers tegelijk welkom in de filialen. Winkelen is daarnaast toegestaan met maximaal twee personen tegelijk.

De restaurants van Ikea blijven nog dicht. Ook de Småland-speelplaatsen blijven tot nader order gesloten. Ikea roept klanten ook op om zo veel als mogelijk contactloos te betalen, met pinpas, creditcard of mobiele telefoon. Verder zijn bij de kassa's en klantenservice plexiglas schermen geplaatst.

Plexiglas schermen

De Bijenkorf-winkels die vanwege het coronavirus hun deuren hadden gesloten, gaan op 29 april weer open. Klanten die de winkels bezoeken zullen zich wel aan verschillende veiligheidsmaatregelen moeten houden.

Zo is onder andere de 1,5 meterafstandsregel van kracht, wordt het aantal klanten dat tegelijkertijd in de winkels wordt toegelaten beperkt. Verder zijn er plexiglas schermen geïnstalleerd op de kassa's. Ook zijn er looproutes aangebracht en horeca- en cosmeticadiensten zijn niet beschikbaar.

De Bijenkorf heeft in zeven steden in Nederland een winkel, waaronder in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Verder heeft de Bijenkorf een distributiecentrum in Tilburg. Bij het bedrijf werken in totaal 3.000 mensen.

>> Zie ook: Antwoorden op veelgestelde vragen over impact corona op vastgoedsector

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.