Pleidooi Woonbond voor ban op huisuitzettingen tijdens coronacrisis

Pleidooi Woonbond voor ban op huisuitzettingen tijdens coronacrisis

Huurdersbelangenorganisatie de Woonbond heeft verhuurders opgeroepen om tijdens de coronacrisis geen mensen uit te zetten. Ook pleit de bond met andere organisaties voor steunmaatregelen richting financieeel kwetsbare mensen.

De Woonbond wijst erop dat veelal geautomatiseerde maatregelen, zoals beslagleggingen, huisuitzettingen en afsluitingen vooralsnog gewoon doorgaan. Bovendien wordt de hulpverlening volgens de bond vanwege beperking van sociale contacten, minimaler. 'Hierdoor kunnen kwetsbare mensen in grote financiële problemen terecht komen', aldus de belangenorganisatie.

Commerciële verhuurders

Daarom roept de Landelijke Armoedecoalitie, waar de Woonbond deel vanuit maakt, het kabinet, gemeenten, woningcorporaties, commerciële verhuurders en het professionele veld van schuldhulp en incasso op om een coulante houding aan te nemen. De coalitie pleit onder meer voor de volgende maatregelen. Deze zouden in stand moeten blijven tot minimaal een maand na de coronamaatregelen.

  • Stop met invorderingsmaatregelen, zoals beslaglegging op inkomen, beslag op bankrekening, beslag op inboedel of auto en verrekening van toeslagen.
  • Geen verhogingen, boetes en rente op achterstanden.
  • Geen woninguitzettingen, geen afsluiting van energie, water en geen afsluiting van internet.
Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.