Kroonenberg koopt Almeerse winkels van Klépierre

Kroonenberg koopt Almeerse winkels van Klépierre

Kroonenberg Groep heeft een groot deel van de Almeerse winkelportefeuille van Klépierre Management Nederland aangekocht.

Het gaat om betreft 65 winkels met een totaal oppervlak van circa 22.700 m2 verdeeld over zes blokken. De winkels aan het Stationsplein en de Stationsstraat liggen in het centrum grenzend aan het centraal station van Almere Stad. Tal van nationale en internationale winkelketens zijn hier vertegenwoordigd, zoals onder andere Primark, BackWerk, Dunkin’ Donuts, Van Haren, Hunkemöller, Etos, Miss Etam, Nelson, KIKO, Pearle, T-Mobile en Zeeman. Jaarlijks bezoeken ruim 10 miljoen mensen het centrum.

Bij de aankoop behoren ook twee kantoorgebouwen met een totale oppervlakte van circa 4.500 m2.

Klépierre werd bij deze verkoop geadviseerd door CBRE en De Brauw Blackstone Westbroek.

Kroonenberg Groep werd juridisch geadviseerd door Houthoff en Lexence.

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.