Hoger inkomen? Dan minimaal 1.000 euro huur in Den Haag

Hoger inkomen? Dan minimaal 1.000 euro huur in Den Haag

Alleenstaanden die meer verdienen dan 57.000 euro bruto en stellen die samen boven de 67.000 euro zitten, kunnen voortaan in Den Haag geen huurhuis in het middensegment meer huren, zo meldt dagblad Trouw.

Op voorstel van VVD-wethouder Boudewijn Revis gaat de gemeente inkomenseisen stellen in de vrije huursector. Het gaat om woningen met een huur tussen 720 en 1000 euro per maand. Deze zijn in de Hofstad nu niet meer beschikbaar voor veel verdienende stellen of alleenstaanden.  Voor de categorie sociale huurwoningen, die een maximale huur van 720 euro hebben, gelden al landelijke inkomenseisen.

Met de maatregel wil Revis de Haagse woningmarkt betaalbaar houden voor mensen met een modaal inkomen. Tegen Trouw stelt hij:  'Als liberaal valt mij dit zwaar. Maar het woningtekort is een groot probleem dat opgelost moet worden.' De wethouder  zegt dat de maatregel weer wordt afgeschaft 'als het evenwicht in de stad terug is.'

Robert Paling

Robert Paling

Senior redacteur Vastgoedmarkt

Robert Paling (1974) was van februari 2019 tot en met januari 2022 senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Zijn portefeuille bestond uit: Woningen, Overheid en Alternatieve beleggingen (hotels, zorgvastgoed en leisure).

Biografie:

Robert werkte tussen februari 2019 tot en met januari 2022 als senior redacteur bij Vastgoedmarkt. Daarvoor werkte hij drie jaar als redacteur voor verzekeringsvakblad am: en was hij enkele jaren hoofdredacteur van de voormalige vakbladtitel Banking Review. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Liep stage bij het Brabants Dagblad en het Algemeen Dagblad. Werkte lang als freelance copywriter voor onder meer banken en verzekeraars.

Geboren in Rotterdam – Atheneum aan het Maerlant College voltooid in 1993.

Boeken

The world is flat – Thomas L. Friedman. Over de impact van globalisering in de 21ste eeuw.

Clash of civilizations – Samuel Huntington. Handelend over de aanname van Huntington dat post-Koude Oorlog conflicten vooral religie en identiteit als brandstof hebben.