Round Hill-portefeuille naar LEG Immobilien

Round Hill-portefeuille naar LEG Immobilien
ceo-Round-Hill-Capital-Michael-Bickford

Woningbelegger Round Hill verkoopt zijn woningportefeuille van 10.000 woningen met een waarde van circa 1,4 miljard aan de Duitse beursgenoteerde woningbelegger LEG Immobilien.

Dat heeft Vastgoedmarkt uit verschillende bronnen in de vastgoedmarkt vernomen. De andere bieders in de laatste ronde van de verkoopprocedure waren volgens partijen dicht bij het verkoopproces de Duitse belegger Vonovia uit het Duitse Bochum en het Nederlandse Orange Capital Partners uit Amsterdam.

Vastgoedmarkt meldde op 30 november 2018 het nieuws dat Round Hill zich grotendeels uit Nederland terug trekt door zijn omvangrijke woningportefeuille van zo'n 10.000 woningen in de etalage te zetten. De verkoop zou worden begeleid door de zakenbank Kempen & Co. Het bezit bestaat vooral uit voormalige corporatiewoningen van mindere kwaliteit.

Zonder commentaar te willen geven op de verkoopplannen, liet Round Hill toen weten de lopende woningontwikkelprojecten in Nederland te zullen behouden. Dat werd ook bevestigd door ontwikkelpartner Boelens de Gruyter.

Veertien keer de huur

De af te stoten portefeuilles zou Round Hill voor zo'n veertien keer de huur hebben gekocht. Kempen & Co was namens Round Hill op zoek naar één koper die bereid zou zijn minimaal achttien maal de huur voor het residentiële vastgoed te betalen. Met LEG Immobilien hebben de zakenbankiers deze koper blijkbaar gevonden.

LEG is een grote Duitse woningbelegger met een belangrijk deel van zijn bezit in de Duitse Deelstaat Nord-Rhein Westfalen, naar inwonertal de grootste Duitse deelstaat. De deelstaat, met als hoofdstad Düsseldorf, deelt zijn oostgrens voor een belangrijk deel met Nederland.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.