Rabobank verhuist van Blaak naar First aan Weena

Rabobank verhuist van Blaak naar First aan Weena
First Rotterdam

Rabobank Rotterdam verhuist in 2019 een deel van zijn activiteiten aan Blaak 333 naar First Rotterdam aan het Weena. De Rabo-vestiging zal 6.000 m2 kantoorruimte huren in First.

Dat heeft First-medeontwikkelaar Maarsen Groep bevestigd aan het Algemeen Dagblad. First met 40.000 m2 kantoorruimte is in 2016 gekocht door Union Investment van ontwikkelaars Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep.

Het vertrek van Rabobank uit Blaak 333 is een gevoelige tik voor eigenaar Highbrook Investors. De Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder kocht het kantoor van 15.575 m2 in 2017 voor 30,8 miljoen euro met Rabobank als enige huurder. Medio 2019 verhuist Rabobank een deel van zijn werknemers naar het 128 meter hoge kantoor First tegenover Rotterdam Centraal.

Of Rabobank het hele kantoor verlaat, is niet bekend. Het kantoor was niet bereikbaar voor commentaar. Blaak 333 is in de jaren zestig gebouwd en in de jaren negentig vernieuwd. Herontwikkeling is een optie. Highbrook Investors zou het pand ook kunnen slopen en er een groter kantoor voor terugbouwen.

Ooms Makelaars en Sixlegal adviseerden Rabobank Rotterdam. Cushman & Wakefield, in collegiale samenwerking met CBRE, adviseerde Union Investment.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.